Cookie- og Privatlivspolitik
Robin Hood - mand eller myte?

Robin Hood - mand eller myte?

Bliv Robin Hood-ekspert på to minutter

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Robin Hood er netop vendt tilbage til biograferne, men hvordan er det egentlig lige med ham helten fra Sherwood-skoven?

- Robin Hood nævnes første gang i ballader i 1300-tallet og var for troubadouren en sagnfigur uden historisk baggrund. Figuren blev ikke særligt flatterende omtalt, da han ofte var genstand for drukballader på kroer og som sådan en figur for folket.

- Robin Hood var nærmere en betegnelse for en lovløs - ikke én bestemt person.

- Forskere har forsøgt at finde den rigtige person bag Robin Hood (Grev Robert Earl af Huntingdon fra ca. 1200 blev på et tidspunkt udpeget som manden bag), men anstrengelserne har hver gang vist sig forgæves. At han endda skulle være en nobel adelsmand, der stjal fra de rige og gav til de fattige, er således endnu mere usandsynligt.

- Den mest udbredte af de tidlige nedskrevne fortællinger om Robin Hood var A Gest of Robyn Hode, der udkom omkring 1510. Men der fandtes mange andre versioner, hvor Robin Hood enten overfalder og kæmper mod rejsende i skoven, eller sågar inviterer dem på middag for derefter at opkræve betaling for maden (!).

- I 1819 oplever figuren Robin Hood et litterært gennembrud, da han optræder som biperson i Sir Walter Scotts roman Ivanhoe. Her fremstilles han som en munter og patriotisk rebel kaldet Locksley, omgivet af sine lystige svende. Det er også i Ivanhoe, at Robin Hood kløver sin modstanders pil i en bueskytte-konkurrence.

- Den heroiske Robin of Locksley blev videreført af Howard Pyle, der fik kæmpe succes med Den vidt berømte Robin Hood og hans muntre eventyr (1883). Romanen var udstyret med detaljerede illustrationer og appellerede til både børn og voksne.

- Herefter optrådte Robin Hood i talrige skuespil, sange, historier (han inspirerede endda superhelten Green Arrow) og langt om længe på film, som man kan læse meget mere om her.

Kilde: Robin Hood: Development of a Popular Hero (2007)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Russell Crowe som Robin Hood anno 2010
9 år siden
9 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
michael

kevin custers robin hood udgave er også lige i øjet lige som disneys udgave

JegELSKERFilm

Disney`s Robin Hood rammer lige i plet. Dette er en herlig fortolkning af Robin Hood myten, som man ikke må snyde sig selv for. ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

VIPER

Konkurrence linket virker alligevel ikke.

-Indtast oplysninger
-Stem

4 minutter siden
Heidi

Simpelthen bare en episk scene!

1 time siden
Daniel Hartvig Nielsen

Hej Ole. Der vil jeg anbefale dig at tage fat i Blockbuster selv for at få et svar :-)

God lørdag,
Daniel

1 time siden
Ole
Ole

Jeg er i tvivl om min stemme og deltagelse er gået igennem - der kommer ingen former for kvittering på at ens stemme er modtaget …

2 timer siden
Michael

Den situation var svær at komme ud af og nok også den eneste situation hvor man føler at Frank og Casper virkelig er i fare.

4 timer siden

Aktive debatter