Cookie- og Privatlivspolitik
10 film baseret på computerspil

10 film baseret på computerspil

Stem på din favorit (hvis du kan finde en)

Stem op!
11
Stem ned!
-2
(reset)
Film baseret på computerspil er et forholdsvis nyt fænomen i filmhistorien. Genren har haft store startproblemer, og groft sagt har man stadig en decideret vellykket computerspilsfilmatisering til gode.

Det ændrer sig forhåbentlig med Prince of Persia: The Sands of Time, der nu er aktuel i biografen. I den forbindelse kigger vi nærmere på de hidtil vigtigste film i den udskældte genre.

(1993) Super Mario Bros.
Kongen af det klassiske 2D-platformsspil var oplagt som den første store filmatisering af et computerspil. Filmen faldt dog til jorden med et brag, og alle havde særdeles svært ved at få øje på den elskede spilserie i en jungle af dårlige kulisser og effekter.

(1994) Street Fighter
Da Jean-Claude Van Damme var på sit højeste, stod han i spidsen for den kulørte og gennemført mislykkede filmatisering af kampsportsspillet Street Fighter. Heller ikke denne gang mindede historien om spillet (man skulle ellers bare lave en ny Bloodsport), og filmen efterlod spillets fans, og alle andre, målløse.

(1999) Pokémon: The First Movie
En af de mere vellykkede film baseret på et computerspilsfænomen er historien om Ash og hans Pokémon Pikachu. Om man kan lide det farvestrålende univers eller ej, er en anden sag, men filmen er i det mindste tro mod universet og sin målgruppe.

(2001) Final Fantasy: The Spirits Within
Det voldsomt populære rollespil blev til den første fotorealistiske computeranimerede spillefilm nogensinde. Fans af spillet var nogenlunde tilfredse, men det mørke og indforståede univers gjorde ikke indtryk på de mange udenforstående.

(2001) Lara Croft: Tomb Raider
Med adventurefilmen om den kvindelige Indiana Jones pegede pilen i den rigtige retning, og filmen blev tilmed en stor succes. Historien mindede endda om elementer fra spillet, men det var en velvalgt Angelina Jolie i rollen som Lara Croft, der var filmens helt store scoop.

(2002) Resident Evil
Spilserien var oplagt at filmatisere, og Milla Jovovich gjorde indtryk som figuren Alice udstyret med tungt artilleri på flugt fra horder af zombier. Hård rockmusik og zombiedrab i slow motion tilføjede filmen en ekstra energi, der siden har fået tre fortsættelser.

(2005) Doom
Filmen med The Rock som soldat i rummet kunne ikke måle sig med spillets popularitet og underholdningsværdi. I stedet fik man en lunken omgang shoot ’em up (trods en effektiv slutning med en hyldest til spillets point of view-action) der var langt mindre intens og voldelig end computerspillet.

(2006) Silent Hill
En mørk tilgang til et dystert spil resulterede ikke overraskende i en dyster film. Silent Hill gjorde rent faktisk spillets fans glade, og gyseren anses i visse kredse for at være det tætteste, man kommer på en god filmatisering af et computerspil.

(2007) Hitman
Den populære danske spilserie om lejemorderen Agent 47 er udfordrende, spændende og voldelig. Filmatiseringen lykkedes kun med sidstnævnte, og perlerækken af skuddueller og letpåklædte damer minder mere om utallige halvdårlige actionfilm, end spillet det bygger på.

(2008) Max Payne
Mark Wahlberg uddeler maksimal smerte i rollen som kriminalbetjent baseret på spillet, der gjorde en dyd ud af bullet time og en klassisk film noir-stemning. Men filmatiseringen tog sig en del friheder i forhold til sit forlæg - naturligvis til stor utilfredshed for fansene, selvom den er bedre end sit rygte.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Samueluser/14193

Jeg ved ikke om det skal være Tomb Raider eller Pokemon, synes begge er fede.
Pokemon er bedst, både som spil og som film, mens Tomb Raider er bedst som spil.
Så min endelige beslutning, for min favorit er helt sikkert Pokemon

Dennisuser/185013

Ja jeg er fuldt ud klar over at dette er meget nørdet men stadig det bør nævnes.
Deres liste over bedste film baseret på spil nævner Final Fantasy: The Spirits Withink, men denne er ikke en filmatisering, men blot en film baseret på navnet. Hvis kino absolut skal benytte en Final Fantasy som valgmulighed burde de tage den eneste egentlige filmatisering Final Fantasy 7 - Advent Children, også selvom denne reelt er en efterfølger til selve spillet.

Egosheep

Den klart bedste af filmene er Resident Evil, det var en sublim filmatisering, dog efterfulgt af nogle lidt ringere opfølgere.

Den klart værste filmatisering af et spil er Doom. Den film var så pivringe at jeg var ved at kaste op. Jeg må dog tage hatten af for brugen af dragter i stedet for animering af de fleste monstre, men generelt var det noget værre *censur, 4 bogstaver*!

Tribute

Helt klart den jeg har den på video og jeg kan godt lide Game boy spillet jeg spiller det nogle gange (nå jeg ikke vil spille playstaition 2 eller 3, Nintendo DS, Nintendo Wii eller Computer)

JegELSKERFilm

Den film der holder bedst på den liste er Tomb Raider. Angelina Jolie spiller rollen som Lara Croft rigtig godt. Den fik fortjent succes, og dette førte også til en efterfølger. Jeg ville gerne se endnu en Tomb Raider film. :)

Ellers vil jeg også sige at Resident Evil filmene er rimelig gode, og jeg glæder mig til nummer 4, der endda kommer i 3D.

Og så skal jeg ikke glemme Prince Of Persia The Sands Of Time, for den film ser rigtig FED ud.

Nogle af de andre film på listen er også ok, specielt nogle (jeg tør ikke sætte titel på) er da et godt grin værd (Ha, Ha, Haaaa!)

Har i forresten ikke glemt Dead Or Alive ??? En MUST SEE for alle der er til dejlige damer og kampsport! ;)

Jean-Pascaluser/357201

Resident Evil er bare for fed!! :D Det er en af de bedste zombie film som er blevet lavet. :)

mariamususer/14996

Jeg er stor fan af Max Payne spillene, men filmen var bare SÅ dårlig i forhold til spillene. Det var som om de havde taget en halvdårlig action film og så skrevet navnene om fordi så kunne de hive billetsalg ind på den måde.
Elsker spillene, men jeg lader som om den film bare slet ikke eksisterer!

Magnususer/539971

Verdens største spil på det tidspunkt i midthalvfemserne kom jo med en vold fed filmatisering, omend med elendigt skuespil, men den fungerede da. Meget bedre end Street Fighter ihvertfald som en rigtigt stor omgang makværk.

michael

max payne holder slet ikke i forhold til spillet. resident er forholdsvis god. pokemon holder helt igennem og filmene der følger efter holder også igennem. lara craft virker cool nok. street fighter og mario broth faldt igennem men street fighter er dog en FILM. HITMAN er bunden af alle de film i mine øjne. der jo ingen mening i det eller ordelig baggrund. og final fantasy er en god film men holder ikke helt i forhold til spillet. det gør Final Fantasy advent children som ikke været vist i danmark.

Anonymuser/0

Silent Hill er en rigtig fed film efter min mening. Den følger også spillet rimelig godt. Syntes nu heller ikk at Max Payne var så dårlig... Pokémon Filmen er skøn, ligesom serien var i starten, men kender til gengæld ikk rigtig spillene... Syntes vi mangler lidt Uwe Boll A.k.a Kongen af dårlige film, bl.a BloodRayne, Dungeon Siege og Alone In The Dark...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Markuser/565992
Markuser/565992

Jeg mener, at den første visning af "Se7en" var som Premiere Surprise i Scala-biograferne. Det var den allerførste af slagsen. Sal 1 var proppet.

5 timer siden
Cecilie

Og det bliver et stort fedt NEJ!!!! herfra. Tom Cruise når ikke RDJ til sokkeholderne.

8 timer siden
Katrine Graves

Der mangler hans præstation i filmen: EN KORT,EN LANG

23 timer siden
Stine Teglgaard

Som Ki også skriver, så er det vist ret sikkert, at det er hovedet.

1 dag siden
Kim
Kim

Hvis det var fosteret, hvordan skulle Brad Pitt så vide/se at det var hans barn, og deraf slå morderen ihjel!

1 dag siden

Aktive debatter