30 ting du (måske) ikke vidste om 'Sex and the City'

Hvem har en klausul, hvem er i virkeligheden blond og hvem har boet i en skov...
Sex and the City - The Movie
(© Filmcompagniet)

30 ting du (måske) ikke vidste om 'Sex and the City'…

1. Carrie allerede møder Mr. Big i første episode af 'Sex and the City'. De støder ind i hinanden på gaden, Carrie taber sin taske og Mr. Big hjælper hende med at samle hendes ting op, inklusiv en pakke kondomer.

2. Sarah Jessica Parker (Carrie), er en kvinde med mange talenter. Hun har bl.a. både studeret ballet og sunget opera.

3. Kim Cattrall (Samantha), er britisk og født i Liverpool. Da hun var tre måneder, flyttede hendes familie til Canada. Men allerede som 11-årig vendte hun tilbage til England for at studere musik og drama i London.

4. Sarah Jessica Parker var engang castet til en New York-produktion af The Sound of Music, sammen med fire af hendes søskende.

5. Da Sarah Jessica Parker var vært ved MTV Movie Awards i 2000, skiftede hun tøj 15 gange gennem hele showet.

6. Chris Noth (Mr. Big) boede i en skov, imens han studerede på Marlboro College i Vermont, USA, i en hytte han selv havde bygget.

HBO ©

7. Kim Cattrall har tidligere datet Canadas tidligere Statsminister, Pierre Trudeau.

8. Kristin Davis’s (Charlotte) bedstemor har aldrig set 'Sex and the City', der ikke engang har kender til serien. Kristin Davis mener selv at, bedstemoderen alligevel ikke kunne klare at se den.

9. John Corbett (Aidan) arbejdede på en stålfabrik i seks år før 'Sex and the City', indtil en ulykke satte en stopper for jobbet. Efter ulykken startede han på et lokalt college, hvor han under en dramatime blev hevet op på scenen under en øvelse, hvilket blev starten på en ny karriere.

10. Kim Cattrall flyttede som 16-årig alene til New York for at studere drama.

HBO ©

11. Det medicinskab, der hænger i Carries lejlighed, blev først spottet på et loppemarked af Sarah Jessica Parker og hendes mand Matthew Broderick. De købte dog ikke skabet, da de ville tænke over det. Da de kom tilbage, var skabet blevet købt af en tv-serie, der senere viste sig at være 'Sex and the City'.

12. Den naturlige blonde Cynthia Nixon farver sit hår rødt for at spille Miranda i serien.

13. Sarah Jessica Parker fik det pludseligt dårligt under optagelsen af scenen i Paris, hvor hun skal ind og se filmen ’Joy for Two’ i biografen. Derfor blev hendes assistent sendt af sted efter en graviditets-test der viste sig at være positiv. Under resten af scenerne, var der ingen problemer med at spille rigtig glad.

14. Sarah Jessica Parker har en klausul i sin kontrakt der siger, at hun aldrig vil være fuldt afklædt i nogen scener i 'Sex and the City'. Derfor optræder hun minimum i undertøj gennem serien modsat de andre kvindelige hovedroller.

15. Carries kæreste i serien, Jack Berger (Ron Livingston), siger kun sætningen ”He’s just not that into you” i et enkelt afsnit. Alligevel blev sætningen så populær, at der blev skrevet en bog og senere lavet en film med udgangspunkt i citatet.

HBO ©

16. Hele Sæson 1 blev filmet med 16mm film, som den eneste af alle seks sæsoner.

17. Det sidste ord der bliver sagt i den allersidste episode var: ”Fabulous”.

18. Serien er så populær, at der i New York er guidede Sex and the City-busture.

19. I seriens intro fra den første sæson og helt frem til 12. episode i Sæson 4, kan World Trade Center ses i baggrunden bag Sarah Jessica Parkers navn og seriens titel. Efter angrebet den 11. september 2001 blev World Trade Center erstattet med Empire State Building.

20. Kim Cattrall afslog rollen som Samantha Jones to gange, før Darren Star's kæreste overtalte hende til at være med i pilot-afsnittet.

21. I de tidlige afsnit af 'Sex and the City', kiggede skuespillerne direkte ind i kameraets linse, imens de kommenterede på afsnittets hændelser. Metoden blev senere droppet.

HBO ©

22. Cynthia Nixon (Miranda) har ikke huller i ørene. Alle hendes øreringe i serien er derfor clips.

23. Da Charlotte blev gift med Harry, var hendes bryllupskjole en Badgley Mischka.

24. Den rolle som Matthew McConaughey spiller i afsnittet ’Escape from New York’ var oprindeligt skrevet til Alec Baldwin, som desværre afslog. Producerne skrev derefter til George Clooney som gerne ville, men som ikke kunne. Warren Beatty afslog også, og derfor gik rollen til Matthew McConaughey.

25. Igennem hele Sex and the City-serien er alle undtagen Carrie flyttet til en ny lejlighed.

26. Det ballerinaskørt, som Sarah Jessica Parker har på i seriens intro, har kostet fem dollars.

27. Da Charlotte blev gift med Trey, var hendes bryllupskjole en Vera Wang.

HBO ©

28. Der er kun otte episoder i sæson 5 pga. Sarah Jessica Parkers graviditet.

29. 'Sex and City' er den første serie, der har vundet en Emmy for Bedste komedie-serie.

30. ’Jules og Mimi’, som Miranda optager og religiøst følger med i på sin TiVo, er ikke en rigtig serie.