Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10 - de bedste krigsfilm

Top 10 - de bedste krigsfilm

Se listen og stem selv

Stem op!
31
Stem ned!
-6
(reset)

Kino.dk har i anledning af den kommende Green Zone med Matt Damon udvalgt de ti bedste krigsfilm gennem tiden.

Vi afgrænser genren og udelukker rekrutteringsfilm som 'Tigerland' (2000), veteranfilm som 'Født den 4. juli' (1989) og film, der foregår under en krig, men uden soldater i hovedrollerne som 'The Killing Fields' (1984).

1. Dommedag nu (1979)
Instruktør: Francis Ford Coppola
Den ultimative krigsfilm er en rejse ind i hjertet af Vietnams jungle, men også en fornem allegorisk skildring af selve krigens væsen. Martin Sheen spiller hovedrollen over for bl.a. Marlon Brando, og scenen med helikopterne og Wagners ’Valkyriernes ridt” er essensen af filmens mageløse storhed.

2. The Deer Hunter (1978)
Instruktør: Michael Cimino
Nummer to på listen foregår også omkring Vietnam-krigen og viser en flok unge mænds forvandling fra glade, selvsikre fyre til tyngede krigsveteraner. Storspil af Robert De Niro, Christopher Walken og Meryl Streep.

3. Full Metal Jacket (1987)
Instruktør: Stanley Kubrick
Kubrick havde allerede et par solide krigsfilm på samvittigheden, da han filmatiserede Gustav Hasfords roman Full Metal Jacket og skabte en af filmhistoriens største mesterværker. R. Lee Ermey er den ofte imiterede, men aldrig overgåede arketypiske, højtråbende sergent Hartman.

4. Platoon (1986)
Instruktør: Oliver Stone
Charlie Sheen går i sin far Martins fodspor og medvirker i en knivskarp Vietnam-krigsfilm. Sheen er en ung menig i krigens helvede, og historien er baseret på Oliver Stones egne erfaringer. Desuden fabelagtige præstationer af Willem Dafoe og Tom Berenger som to officerer.

5. The Hurt Locker (2009)
Instruktør: Kathryn Bigelow
Prisvindende krigsdrama om tre unge, amerikanske soldater, der har et af de farligste job i verden, nemlig at afmontere bomber under Irak-krigen. Intensiteten er i højsædet, skuespillet i top og bomberne konstant en trussel i denne fornemme film.

6. The Thin Red Line (1998)
Instruktør: Terrence Malick
Eftertænksom og psykologisk skildring af soldater i Anden Verdenskrig med en stjernebesat rolleliste næppe overgået af nogen anden krigsfilm. Sean Penn, John Travolta, Woody Harrelson, George Clooney og Nick Nolte er blot nogle af de Hollywood-navne, der medvirker i filmen.

7. Das Boot (1981)
Instruktør: Wolfgang Petersen
Denne - i sin uklippede udgave - små fem timer lange tyske ubådsfilm er noget af det mest klaustrofobiske, der nogensinde er optaget på film. Wolfgang Petersen formår på elegant vis at blande psykologiske portrætter med intens paranoia.

8. Saving Private Ryan (1998)
Instruktør: Steven Spielberg
De første 25 minutter med invasion på Normandiets kyst har skabt filmhistorie med sin rå, næsten dogmeagtige skildring af kampens hede. En stilskabende, vigtig krigsfilm, der har Tom Hanks i den bærende hovedrolle.

9. Brotherhood of War (2004)
Instruktør: Je-gyu Kang
Sydkoreansk krigsfilm, hvis kampscener tåler sammenligning med Saving Private Ryan, om to brødre, der modvilligt bliver rekrutteret til Korea-krigen. Den ældste bror forsøger at udmærke sig som soldat i håb om at få lillebroderen hjemsendt, men krigen ændrer hans karakter radikalt.

10. Ørneborgen (1968)
Instruktør: Brian G. Hutton
Vaskeægte krigsklassiker med Clint Eastwood og Richard Burton som to officerer, der sammen med deres deling skal redde en vigtig britisk general ud af nazisternes fangenskab under Anden Verdenskrig.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mads

personligt mener jeg at dommedag nu nok er den bedste, men derfor mangler ærens vej stadigvæk på listen ;-)

Wayne

Med Platoon på en tæt andenplads.

Thomas

Hvor er:
Slaget om England og
Pearl Harbor??
To pissefede krigsfilm

Gustavuser/960186

Jeg er enig med at Slaget om England og Pearl Harbor er gode film, men fx Pearl Harbor handler ligeså meget om kærlighed, som de voldsomme kampe omkring invationen af Pearl Habor. Du har ret i, at det er en fantastisk film, men jeg mener nu det handler mere om kærligheden i krig.
- Gustav

Jesperuser/402168

Hvor er
Tears of the sun (Bruce willis)
Enemy at the Gates (jude Law)
Last samurai (tom cruise)

Niels Henrikuser/661570

Der er 2, jeg af forskellige grunde sætter lige højt;.

Den ene er Terence Maliks The Thin Red Line. Alt lykkedes, men som det usædvanlige får vi de enkelte soldaters historier ved at høre deres tanker og se hvad e tænker tilbage på i flash backs. Filmen forklarer, hvorfor en deling af mindre trænede soldater ikke altid er effektiv, idet op mod halvdelen af soldaterne går i panik under kamphandlinger.

Apocalypse Now er et uovertruffent mesterværk om krigens væsen, om en mand - Kurtz - der har draget den yderste konsekvens af hvad der skal til for at vinde - og derved bliver karakteriseret som usund. Den forlængede udgave er ikke så vellykket som den oprindelige, idet fimen her gøres til en film om Vietnamkrigen - ikke om alle krige.
Niels

Irmauser/331649

Hvor bliver Oliver Stones Vietnam-trilogi af? Geniale film..

Alf21user/28187

De 2 Clint film mangler, skandale,
The hurt locker er pisse dårlig, hvordan kan den være med.

Frants Iveruser/892182

"Paths of Glory" af Stanley Kubrick (med Kirk Douglas, Adolphe Menjou og Ralph Meeker), "Too Late the Hero" af Robert Aldrich (med Michael Caine og Cliff Robertson), "Patton" (med en fænomenal George C. Scott), "The Eagle has Landed" (med Michael Caine, Donald Sutherland, Robert Duvall, Donald Pleasance, Larry Hagman, Treat Williams), fimen baseret på Erich Maria Remarques "Intet nyt fra Vestfronten". For blot at nævne nogle forglemmelser.

Danieluser/178270

fik set Hurtlocker og var ikke imponeret, den der Rambo stil som hovedpersonen køre frem med er lam. tvivler stærkt på at der er nogen i irak krigen der gør sådan, syntes resten af holdet er langt mere realistiske.
fatter ikke den vandt en oscar.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

3 timer siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

2 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

3 dage siden
Anna

Kan varmt anbefales, hvis man er til feel good movies og interesserer sig for mad. Jeg kommer helt sikkert til at se den igen :)

3 dage siden
Stine Teglgaard

Ja han er værd at hylde!

Hvad er dine favoritter?

MVH Stine

4 dage siden