Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10 - klassiske Disney-tegnefilm

Top 10 - klassiske Disney-tegnefilm

Hvilken klassisk tegnefilm fra Disney er den bedste? 

Stem op!
77
Stem ned!
-3
(reset)
Prinsessen og Frøen, der har premiere den 11. februar, er den første håndtegnede film fra Disney, siden den hæderkronede afdeling lukkede med De Frygtløse: The Muuhvie i 2004.

I den forbindelse har kino.dk-redaktionen kåret de 10 bedste håndtegnede klassikere fra Disney siden premieren i 1937 på 'Snehvide og de syv små dværge'. En film der (ligesom 'Junglebogen') lige præcis ikke nåede med på vores liste.

Sig din mening nedenfor og stem på din favorit.

Top 10 - Klassiske Disney-tegnefilm

1. Løvernes Konge (1994)
Få slipper helskindet fra at blande humor og ”Hakuna Matata” med brodermord og Shakespeare- inspirerede magtkampe, men alt lykkes i Disneys mesterværk om Simbas opvækst på den afrikanske savanne.

2. Pinocchio (1940)
Walt Disneys anden spillefilm kunne være lavet i går. Pinocchios oplevelser er stadig sjovere, mere uhyggelige og uendeligt mere underlige end 40 afsnit af Svampebob Firkant tilsammen.

3. Skønheden og Udyret (1991)
Eventyret om en besværlig forelskelse modtog historiens første Oscarnominering til en tegnefilm i kategorien Bedste film. Filmen taler for sig selv, og genren blev langt om længe kunstnerisk anerkendt i de finere kredse.

4. Dumbo (1941)
Dumbo er meget mere end den berømte scene med lyserøde elefanter. Filmen er frem for alt en tidløs historie om at vende en ulempe til sin fordel - i dette tilfælde at bruge unormalt store ører som vinger.

5. Bambi (1942)
”Vandet er stift”, naturen går sin gang, og menneskene er grumme i historien om Bambi og Stampes opvækst i skoven. Umiskendelig Disney og forløberen for Løvernes Konge 52 år senere.

6. Den lille havfrue (1989)
Efter Oliver og Co. og andre glemte 80er-titler så det sort ud, indtil man blandede H.C. Andersen med Disney. Eventyret om Ariel, der vil være menneske, blev starten på en ny æra for Disney og tegnefilm i biografen.

7. Fantasia (1940)
Bedst kendt for afsnittet med Mickey Mouse som Troldmandens lærling (der til sommer kommer som actioneventyr med Nicolas Cage) selvom alle otte film - ikke mindst i samspil med den klassiske musik - har sine store øjeblikke.

8. Peter Pan (1953)
Den flyvende Peter Pan er rigelig kæk og Klokkeblomst rigelig irriterende, men Ønskeøen er stadig et fantastisk sted med tikkende krokodiller og Kaptajn Klo i topform.

9. Aladdin (1992)
Disneys anden storhedstid fortsatte med historien om ånden i lampen, der blev en kæmpesucces hos børn såvel som voksne - og bød på en fornem nederdrægtig skurk i form af Jafar.

10. Tarzan (1999)
Efter en traditionel periode med Pocahontas, Hercules og Mulan tog Disney endelig en risiko med filmen om Abernes konge. Tarzan er mere dyr end menneske, og tegnestilen mere moderne og japansk anime-inspireret end nogensinde før.


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

1.Bambi
2.Løvernes konge
3.Snehvide og de syv små dværge
4.Klokkeren fra Notre dame
5.Skønheden og udyret
6.Pinocchio
7.Junglebogen
8.Fantasia
9.Tornerose
10.Fun and fancy free.

Top 5 værste disney film.
1.Mulan 2
2.Klokkeren fra notre dame 2
3.Lilo og Stitch
4.Aladdin 2 og 3
5.Junglebogen 2.

Anonymuser/0

Dumbo, Den Lille Havfrue og Aladdin har aldrig rigtig fanget mig må jeg indrømme. Nogle af dem der skulle have været på listen i stedet for er sådan nogle som Mads og Mikkel, Pocahontas og kortfilmen Æslet Lille.. Det er nogle af mine favoritter der ikke står på listen.. :) Ellers er jeg også vild med Skønheden og Udyret, Bambi og Løvernes Konge 1 og 2 :)

Antaeus

men Dumbo er overvurderet og bør ikke tage 4. pladsen og nok eller ikke have en plads på listen. Det er en god film, men der er en del, der er bedre. Fx Bambi, Den lille havfrue, Peter Pan og Aladdin som alle findes på jeres liste. Og hvor er Junglebogen.

Tarzan hører slet ikke hjemme på denne liste. Ja, de har måske taget en chance rent tegnestilmæssigt, det skulle de ikke have gjort. Den hører til blandt de dårligste Disney film, bl.a. grundet den ringere tegnestil. Men selv de dårligste Disney tegnefilm er som regel gode.

Det er kun Herkules jeg kan komme i tanke om som er dårligere, hvilket især skyldes tegnestilen som er så meget ringere end alle andre Disney film.

De resterende otte på listen er alle fantastiske værker, hvor Fantasia adskiller sig fuldstændig fra alle andre. Jeg kan dog dårligt huske den mere. Og Løvernes Konge er klart et mesterværk, personligt har jeg dog selv Pinocchio som den bedste Disney film. Og som tidligere skrevet i denne tråd så må man ikke glemme de fremragende kortfilm, hvor især Anders And kortfilmene fra omkring 40'erne udmærker sig. Hvem husker fx ikke Toy Tinkers, en af mine favoritter.

Wayne

Men nu er de skrevet i tilfældig rækkefølge - og afstemningsresultatet fremkommer, hvis du selv stemmer. Jeg savner absolut også Junglebogen, som er min personlige favorit.

Antaeus

Mange kender vel dårligt de helt gamle Disney film?
Løvernes Konge er en fantastisk film og fint at den vinder, men at den vinder så stort kan jeg kun se skyldes at mange af de som stemmer er i den alder, hvor de er vokset op med filmen.

Pinocchio, Skønheden og uddyret, Den Lille Havfrue, Aladdin og Junglebogen er i samme klasse.

Og Askepot, Bambi, Snehvide, Robin Hood, Aristocats m.fl. er alle fremragende, men måske ikke helt nok til at tage topplaceringen.

Wayne

Jeg har samtlige 50 klassikere på reolen - samt alle Pixar film.

http://www.andeby-fan.dk/samling/film/klassikere.htm

Det har været en kamp at skaffe dem, for man kan skaffe nogle af dem somme tider - men Disney vælger, meget klogt at genudsende med jævne mellemrum i begrænset oplag. Det holder prisen oppe. Det er også den eneste type film på markedet som sjældent kan købes for mindre end 100 kr - og som ofte bliver handlet til over markedsprisen i de perioder hvor de er sjældne.

Mine topfavoritter er;

To på flugt
Prinsessen og frøen
Kejserens nye flip
Herkules
Klokkeren af Notre Dame
Løvernes Konge
Skønheden og udyret
Robin Hood
Junglebogen
Peter Pan
Askepot
Bambi
Pinocchio
Snehvide

I vilkårlig rækkefølge - jeg ville nødig undvære nogen, måske med Junglebogen som den jeg er mest glad for, sikkert farvet af at det var den første jeg så i biffen.

Du har nok ret i at ikke alle kender alle Disneyfilm - og det er synd, for mange af dem er rene mesterværker som vil holde i mange generationer endnu. Det er en fejl i deres forældres opdragelse....

The Other Account

Bjørnbrødre er og vil altid være min disney klassiker. Den er den først6e disney film jeg nogensinde havde set, og den gav mig et kig ind i disney verden. Og jeg synes at den var så god at min mor købte den på DVD til mig. Og siden den dag er og vil den altid være min favorit film. En stærk, sørgeligog vanvigtig morsom familiefilm som ikke vil kunne undgå at grine under.

Frankeuser/243959

Den er genial!!!!!! :D

LifeIsLoud

A goofy movie (fedtmule og søn), er simpelthen en fantastisk film! Jeg kan se den igen og igen og igen og igen!

Antaeus

Og så skal man ikke glemme kortfilmene fra Disney. De små film på 6-8 minutter, som vi alle kender fra Disney Sjov og Juleshow. Særlig Anders And filmene fra omkring 1940'erne og starten af 1950'erne markerer sig i mesterværk klassen. I den tidsalder er vi over falde-på-halen-komedien og får her egentlige historier, som er fantastisk tegnet. Man skal heller ikke glemme Silly Symphonies.

Nogle af mine favoritter er:
Toytinkers samt en lang række andre Anders And kortfilm
Den grimme ælling
etc. etc.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

4 timer siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

4 timer siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

3 dage siden
Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

5 dage siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

5 dage siden

Aktive debatter