Mit Afrika 2

Regner Grasten har købt rettighederne til Karen Blixens liv
'Mit Afrika'
(© Universal Pictures)
Mit Afrika (1985) med Meryl Streep og Robert Redford blev set af over 1 million danskere i biografen, og blev nomineret til 11 Oscars og modtog 7 heriblandt for bedste film og instruktion (Sidney Pollack).

Nu er det blevet tid til endnu et portræt af den danske forfatterinde, og Regner Grasten Film har købt rettighederne til at filmatisere hendes liv op til afrejsen i 1913 til Afrika.

Regner Grasten Film planlægger en helaftensfilm med titlen 'Tanne – Lykkefuglen', og premieren forventes i julen 2011 eller efteråret 2012 afhængig af hvornår optagelserne kan gå i gang.

Handlingen vil omdreje sig den unge kvinde Blixen, som kæmper for at gøre sig fri af de krav og forventninger, der stilles til hende og i stedet finder sin egen vej i tilværelsen. Og forhåbentlig vise hvordan hun blev den stærke personlighed.

Producentens forhåbninger er, at det kan blive en stor og stærk film, der fortæller om et stykke Danmark, som er ved at forsvinde, hvis det ikke bliver udødeliggjort for eftertiden, samt en film der kan samle alle generationer.

Manuskriptet er ved at blive skrevet og flere instruktører er under overvejelse på nationalt og nordisk plan. Det kreative team vil blive annonceret i løbet af april/maj 2010.