Cookie- og Privatlivspolitik
"Der er ingen glitrende vampyrer i vores film!"

"Der er ingen glitrende vampyrer i vores film!"

Mød instruktørerne bag vampyrfilmen ’Daybreakers’

Stem op!
16
Stem ned!
-1
(reset)
De australske brødre Peter og Michael Spierig er identiske tvillinger, hardcore gyserfans og nu også instruktører på en stor spillefilm, vampyrfilmen Daybreakers der får premiere den 21. januar.

Kino.dk fik en snak med de to unge mænd om at få fat i drømmeskuespilleren og om at lave vampyrfilm i en tid domineret af Twilight.

Da I startede på dette projekt var hele vampyrfænomenet slet ikke begyndt. Hvordan havde I det med, at det kom jer i forkøbet?

M: Vi startede med at skrive manuskriptet i 2003, og vi filmede den i 2007. Vi anede intet om ’Twilight’.

P: Det var ret sjovt, da vi startede med at filme, begyndte vi at se folk på gaden komme gående med T-shirts hvorpå der stod Team Edward eller Edward The Vampire, og da vi også har en hovedvampyr der hedder Edward, var vores reaktion: ”Wauw, hvordan fanden har de hørt om det?”

M: Vedrørende tidens vampyrtrend, så vil der altid være vampyrfilm, ligesom der altid har været det. Jeg synes i bund og grund, at det er fedt nok med 'Twilight', især fordi vores historie er fuldstændig anderledes, og fordi vi fik sådan et fedt cast.

I er også den første film i lang tid, der faktisk følger reglerne om vampyrer.

P: Ja, vi forsøgte at være så tro imod den populære forståelse af vampyrer som overhovedet muligt. Der er ikke nogle glitrende vampyrer i vores film.

I har kun lavet en film (zombiefilmen The Undead, red), og den var meget lille. Hvordan var det lige pludseligt at arbejde med en stor film som denne?

P: Overraskende ens. Vi havde ikke så mange penge, så vi endte med selv at lave halvdelen af special effekterne. Den store forskel er dog, at da vi lavede ’The Undead’ var der ikke en eneste på settet der havde lavet en spillefilm før. Nu arbejder vi med de dygtigste folk både bag og foran kameraet.

M: For at sætte det i perspektiv, så var vores samlede budget på ’The Undead’ mindre end det vi havde alene til kontaktlinser på 'Daybreakers'.

Jeg har hørt Ethan Hawke var jeres første valg. Hvordan kan det være?

P: Vi elskede Ethan i science fiction-fimen ’Gattaca’, så vi skrev rollen som en Ethan Hawke-type, en der er intelligent, følsom og stadig handlekraftig. Men det var bare en Ethan Hawke-type vi havde i tankerne, vi havde da aldrig troet, vi ville få den rigtige Ethan Hawke. Det er jo for vildt!

M: Så vi tænkte ”Vi har intet at miste, vi sender det bare til ham”. Så fik vi et telefonopkald der spurgte, om vi kunne komme til New York og møde Ethan. Og vi tænkte: ”I værste fald får vi en gratis tur til New York. I bedste fald siger han ja”, hvilket han jo heldigvis gjorde.

Har I tænkt filmen ud fra muligheden om flere Daybreakers-film?

M: Vi har lavet et kæmpe arbejde med forhistorien, og hvad der muligvis sker efter handlingen, så det er da muligt. Men jeg synes ikke, man skal tænke på en film ud fra fortsættelser, det skaber uheld. Jeg synes også, det er lidt snyd, når film driller publikum ved at sige: ” I skal se den næste film for at vide hvad der egentligt sker!”

Ville I være interesserede i at se 'Daybreakers' som en tv-serie spin off?

M: Ja helt klart. Der er så meget spændende, man kan følge op på. Det skulle ikke nødvendigvis være med de samme karakterer, men bare det at vise en verden, hvor vampyrerne er det normale, og menneskene er i fåtal, er da spændende.

Hvordan føler I filmen skal opfattes?

P: Man skal ikke bare se 'Daybreakers' som en trendfølger, men som et originalt projekt. Vi er derfor lykkelige for, at filmselskabet ikke valgte en plakat hvor Ethan lignede Robert Pattinson. De valgte det direkte modsatte med en meget grim uhyggelig vampyr der hænger på hovedet.

M: Og så er det også superfedt, at traileren ikke afslører hele filmen, det er der mange filmtrailers der gør. Mange tror, at den her trailer afslører alt, men det gør den faktisk ikke!

Hvilke gyserfilm har haft indflydelse på jer?

M: Vi ser faktisk 'Daybreakers' som en science fiction-film mere end en gyserfilm. Men jeg er en kæmpe fan af David Cronenberg, så hans arbejde er selvfølgelig en indflydelse, og så er Peter Jacksons tidlige og nye film jo altid inspirerende.  


I næste uge kan du læse kino.dk's interviews med hovedrolleindehaverne Ethan Hawke og Willem Dafoe.
Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

7 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden