”Mor havde ikke brug for at se det!”

Kino.dk har snakket med den amerikanske Robert Hansen
Devon Werkheiser
(© UIP)

Devon Werkheiser er 18 år gammel og i USA allerede et etableret navn i ungdoms-tv.

Den 1. januar er han aktuel som Victor i The First Time, genfortolkningen af ’Kærlighed ved første hik’. Kino.dk har snakket med Devon om indspilningerne, Danmark og fremtiden.

Hvad kender du til Danmark?

Ikke meget må jeg indrømme, men jeg glæder mig til at komme til premieren lige op til jul. Min familie kommer også hertil og så skal vi enten holde jul i Danmark eller Berlin. Jeg bor i Los Angeles, så det bliver min første oplevelse af ægte kulde ved juletid.

Der er lavet fem danske film Anja og Viktor - ville du være klar på flere film?
Jeg ville elske det. Vi havde det så sjovt med at lave den, så helt sikkert. Men jeg ville selvfølgelig skulle have Scout med på den. Jeg har brug for hende, hun er jo min Anya.

Hvad har du af planer for fremtiden?
Jeg er ved at lave en plade, som skal udkomme i Tyskland før Amerika. Jeg medvirkede nemlig engang i en serie, som blev en kæmpe succes i Tyskland, så der har jeg et publikum.

Hvad vil du helst – musikken eller skuespillet?
Begge dele helst. Men det var jo skuespillet, der var min første kærlighed, så nok skuespillet

Hvad kan du fortælle om sangen ’If Eyes Could Speak’ som du synger i filmen?
Jeg skrev den før filmen, men den passede bare så perfekt på Victor og på filmens tema. Om hvor svært det er, at være i nærheden af en pige man er vild med.

Kan du genkende det hos dig selv?
Ja for pokker. Viktor kan hverken forme sætninger foran Anya, og det kender alle vel. Det sker jo hele tiden. Jeg er personligt selv heller ikke særlig glat foran pigerne.

Hvordan var det at filme de meget intime scener med Scout?
Det er faktisk en sjov historie, for den dag vi filmede den famøse kondom-scene, var min mor tilfældigvis på settet. Mor havde ikke brug for at se det!

Har du en favorit kærlighedsfilm?
Ja, jeg er faktisk en stor fan af dem, selvom de fleste fyre ikke vil indrømme det. Men min er nok ’The Note Book’, den historie er jo nærmest magisk.

Hvad med favoritskuespillere?
Jim Carrey’s præstation i ’Ace Ventura’ var faktisk rollen, der fik mig i gang med at spille skuespil, så Jim Carrey helt sikkert – både for hans sjove og dramatiske roller. Eller er både Leonardo DiCaprio og Philip Seymour Hoffman også geniale.