Cookie- og Privatlivspolitik
'Avatar' - de første anmeldelser

'Avatar' - de første anmeldelser

Læs de internationale reaktioner

Stem op!
46
Stem ned!
0
(reset)
James Camerons længeventede Avatar har premiere den 18. december.

I går så alverdens anmeldere den. Her er et lille sammendrag af nogle af de største kulturmediers dom. Langt de fleste var overbegejstrede.

Empire – topkarakter
Empire giver ’Avatar’ fem stjerner, hvilket er topkarakter, og ifølge dem selv betyder, at en klassiker er født.

Anmelderen skriver, at den, der er villig til at give slip på egne fordomme om, hvad man bør synes, vil få en ekstremt givende oplevelse, der er: "Rig, sjælfuld og spændende."

Om ’Avatar’ vil ændre filmbranchen, er svaret både ja og nej. Filmen er ifølge skribenten ikke fejlfri, men det er 3D-oplevelsen derimod, da det er: "… en oplevelse, der er det tætteste, man kommer på at sætte fod i en fremmed verden."

Hollywood Reporter – genkendeligt
Hollywood Reporter udpeger, at ’Avatars’ historie tydeligvis er inspireret af myten om det vilde vesten og Vietnam-krigen.

Cameron er dog stadig "King of the world”, skriver den begejstrede anmelder, som afsluttende spørger: “Hvordan vil Cameron nogensinde kunne toppe dette?"

The Sun - skelsættende
"Dette er 3D-filmen, folk vil kigge tilbage på i fremtiden, som filmen der ændrede film", skriver anmelderen fra The Sun, og fortsætter "… alt føles ægte, og det er som om, man selv er del af begivenhederne."

Især den tyve minutter lange kamp til sidst i filmen fremhæves i denne anmeldelse, hvor der også er plads til at pointere, at selvom Camerons film vil meget, er den ikke prædikende.

Variety - universel appel
Branchebladet Varietys udsendte var også positiv med ordene: "Cameron leverer igen en film med universel appel."

Selvom der mangler et indblik i nogle af filmens konflikter, er oplevelsen så altomfavnende, at selv de blå Na’vi-væsner imponerer: ”Så snart de er introduceret i konteksten, bliver de hurtigt fangende, endda sexede, med deres lange slanke kroppe og bittesmå kostumer”.

The Guardian - alt for sløset
Andrew Pulver fra The Guardian er den absolut mindst imponerede anmelder, og kun to stjerner bliver det til.

Han skriver således: "Titanic-instruktørens monstrøst hypede kreation ser fantastisk ud, men forsøget på at dække alt via militaristisk science fiction, intetsigende økologi og en kærlighedshistorie på tværs af arter gør den sløset."

Ain’t It Cool News – begejstring på Twitter
Den korteste anmeldelse kommer fra Robert Cargill fra Ain’t It Cool News, som delte ud af lovprisninger på Twitter: "Det var ret fedt – med ret fedt mener jeg OMFGHOLYFUCKINGSHITOMGOMGOMG!"

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jens Fraustuser/892419

The Guardians, "Intetsigende økologi", Jamen han er da totalt omvendt til kun vores grå kedelige destruktive "fortæl andre hvordan de skal leve" beton-samfund, han kan jo ikke kende økologi når han ser det, så han kan ikke gøre for det.

JEG så fantastisk ønske økologi, en befolkning så beundringsværdig at vores falmer ved siden af, et sammenhold og respekt for alt liv at jeg græder når jeg ser os til samligning.

Under filmen skammede jeg mig over hvad mennesket har gjort af uret verden over siden netop at vi fordrev det rigtige liv, og fortalte andre hvordan de skulle leve. Jeg håber ALDRIG vi finder en sådan planet som Pandora.

Efter filmen var jeg total uden ord, jeg var så fyldt med følelser som aldrig før, det var som jeg lå i en boks et fjernt sted og var på Pandora, og lige var vågnet op, her på Jorden.

2. gang inviterede jeg min mor med ind og se den, utrolig sjovt i starten at se hende reagere på det nye 3D, men ca. 1 time inde i filmen blev der stille, hun var koblet til oplevelsen og hun kunne lide den, og jeg blev igen overvældet over de følelser Avatar kunne røre ved...

Jeg har set flere tusinde film...

Avatar er ingen film, det er fuldstændig perfekt oplevelse, for dem som kan se uretfærdighed og forestille sig en bedre verden som ikke er magen til vores.

Avatar kan ikke vurderes, for den er helt uden for skala...

Henriette69

"vi" kan bare ikke lide dig, og din måde at skrive på/udtrykke din mening...

Voyager2010

AVATAR is an amazing movie and it's going to tough to beat that one. After watching the movie I am so ashamed of being of the human race, why do we always have to destroy everything in our way. I really hope that we will become wiser when the time comes and we meet people from other worlds.

Judithuser/396373

Jeg har lige set filmen og er indeligt imponeret! En både inderlig og smuk actionfilm. Bedre kan det ikke gøres! EN MUST SEE!

Tusindmillionermilliarder stjerner fra mig! :-)

Stephanieuser/817202

Dn sidste anmeldelse var GENIAL!!

Christian

10 har givet mig fingre ned af. Vidste ikke der var så mange mennesker derude, som rent faktisk kunne li Surrogates... Det gør mig ondt.

Christian

... En total kegle. Dette var også manden der gav filmen "Surrogates" med Bruce Willis, 3 STJERNER! Kan Vi meget hurtigt blive enige om at den film var noget af det mest ånddsvage nogensinde! Jeg behøves vist ikke sige mere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

1 dag siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

6 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter