USA Top 10: Pixar ramt af tømmermænd

Kino.dk ser nærmere på de nyeste og mest populære film i USA.
Billede
'Up' er stadig den mest sete film i USA, men blev næsten slået af 'Tømmermænd i Vegas', der overraskede alt og alle med en forrygende åbningsweekend.

Up
Pixars nyeste animationsfilm indspillede 44,2 millioner dollars i sin anden weekend i biografen, og det er et fald i billetsalget på kun 35 %.

Resultatet er mildest talt strålende og Up, om en eventyrlysten pensionist der rejser ud for at se verden, ligner Pixars næststørste succes nogensinde – kun overgået af Finding Nemo.

Tømmermænd i Vegas
Weekendens største overraskelse var dog Tømmermænd i Vegas, der åbnede med 43,3 millioner dollars.

Komedien solgte dobbelt så mange billetter som forventet, og fraværet af store skuespillere var uden betydning for filmen om fire venners vanvittige polterabend i Las Vegas.

’Tømmermænd i Vegas’ fik tilmed gode anmeldelser, og med et budget på 30 millioner dollars er filmen allerede en kæmpestor succes. Der er dansk premiere d. 24. juli.

Land of the Lost
Will Ferrels stort anlagt familieeventyr i 3D kunne ikke hamle op med ’Up’, og debuterede på 3. pladsen med 19,5 millioner i omsætning.

Filmen har kostet omkring 100 millioner dollars at producere, og scenariet minder om Speed Racer, der sidste sommer leverede masser af action, effekter og et skuffende billetsalg.

Land of the Lost får formentlig dansk biografpremiere i november.

My Life in Ruins
Weekendens sidste nyhed debuterede på en skuffende 9. plads med 3,2 millioner dollars. Komedien med Richard Dreyfuss og Nia Vardalos fra My Big Fat Greek Wedding er ikke planlagt til dansk premiere.

-

Af de resterende film på Top 10-listen klarede Night at the Museum 2 og Angels & Demons sig bedst. Sidstnævnte har nu indtjent 409 millioner dollars på verdensplan og er pt. årets mest sete film.

Top 10-filmenes samlede indtjening var 7 % dårligere end samme weekend sidste år, hvor Kung Fu Panda debuterede på 1. pladsen med 60,2 millioner dollars.


USA Top 10: 5.-7. juni

1. Up - total $137 millioner

2. Tømmermænd i Vegas - total $43,3 millioner

3. Land of the Lost - total $19,5 millioner

4. Night at the Museum 2 - total $127 millioner

5. Star Trek - total $223 millioner

6. Terminator Salvation - total $105 millioner

7. Drag Me to Hell - total $28,5 millioner 

8. Angels & Demons - total $116 millioner

9. My Life in Ruins - total $3,2 millioner

10. Dance Flick - total $22,7 millioner