Cookie- og Privatlivspolitik
"Mænd har godt af at opføre sig mindre modent."

"Mænd har godt af at opføre sig mindre modent."

Eksklusivt interview med instruktøren af ’I Love You, Man’.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
'I Love You, Man' er en ny komedie, hvor Paul Rudd spiller en mand med så få venner, at han står uden forlover til sit bryllup.

Løsningen bliver mande-dating, og inden længe har han fået en bedste ven i den rigeligt energiske drengerøv, Sydney Fife, spillet af Jason Segel.

John Hamburg har instrueret I Love You, Man, der var et stort hit i USA, og store hits er han vant til. I 2004 instruerede han Along Came Polly, og han har desuden skrevet manuskriptet til komediesucceser som ’Zoolander’, ’Meet the Parents’ og 'Meet the Fockers'.

-

Stemningen i ’I Love You, Man’ minder meget om stemningen i en anden vellykket komedie - ’Forgetting Sarah Marshall’. Har du hørt det før?

Faktisk ikke, men jeg kan godt se, hvad du mener. Begge film bevæger sig helt sikkert indenfor samme univers. Jeg sætter stor pris på ’Forgetting Sarah Marshall’, og Jason Segel skrev et alle tiders manuskript til filmen. Så jeg er ret glad for den sammenligning.

Bidrog Jason Segel også til manuskriptet på ’I Love You, Man’?

Jeg skrev først hele filmen selv. Derefter mødtes Jason Segel, Paul Rudd og jeg på mit kontor hver dag i en periode. Vi gennemgik alle scener sammen og improviserede nye ting.

Apropos Paul Rudd, han virker som den rareste fyr i verden.

Paul er en fantastisk fyr, og hvis jeg altid kunne lave film med ham, ville jeg gøre det. Folk som Paul og Jason gør dagen på settet til en større fornøjelse, og med et sådant talent kan du eksperimentere mere og lave en sjovere komedie.

Selvom Paul Rudd var med i både 'Knocked Up' og 'Role Models', er han nok stadig mest kendt i Danmark for sin rolle i ’Friends’ som Phoebes kæreste.

Haha. Paul og jeg har lige været i England, og der var jeg netop overrasket over, at folk primært kender ham gennem ’Friends’. I Amerika kender vi Paul, fordi han har lavet så mange film. 'Anchorman', 'Knocked Up','The 40 Year Old Virgin'. Men i England var det teenagepiger, der skreg ”Oh my God! Det er ham fra ’Friends’.” Så jeg begyndte at køre på, hvor meget jeg elskede ham i ’Friends’, selvom jeg aldrig har set ham i et afsnit.


Jason Segel og Paul Rudd i 'I Love You, Man'

’I Love You, Man’ handler om venskab mellem fyre og deres problemer med det modsatte køn. 'Swingers' er måske den ultimative film i den genre, og den var instrueret af din fætter, Doug Liman. Er du inspireret af den film?

'Swingers' er en fantastisk film og et meget realistisk portræt af venskab mellem mænd, og Jon Favreau der skrev manuskriptet er jo også med i ’I Love You, Man’. Jeg tænkte egentlig ikke på 'Swingers', da vi lavede filmen, men set i bakspejlet har den helt sikkert inspireret mig.

Hvad er din mening om mænd, der har behov for venskaber, hvor de kan opføre sig som drenge som Paul Rudd i ’I Love You, Man’?

Med denne film har jeg forsøgt at fortælle historien om en mand, der måske er verdens bedste kæreste, men som mangler venner. Han trænger til at komme mere ud og komme i kontakt med sin indre teenager. Han er på en måde min egen Benjamin Button. Nogle mænd har godt af at gå lidt i barndom og opføre sig mindre modent.

Og gå til koncerter med Rush? Hvad er det med det band? De er med i ’I Love You, Man’ men også i 'Fanboys' og 'Adventureland'.

Ja, det er bizart, at de dukker op så mange steder for tiden. Rush er et stort rockband, med sange der handler om mytologiske figurer og alt sådan noget. Det er måske noget midaldrende fyre har en svaghed for. I det mindste i USA og Canada. Jeg er i al fald selv stor fan.

Hvilke komikere og komedier er du selv inspireret af?

Der er mange. Woody Allens film har inspireret mig, 'Annie Hall', 'Manhattan' og jeg synes 'Vicky, Cristina, Barcelona' var fremragende. Coen-brødrenes 'Fargo'. Og deres 'The Big Lebowski' er én af mine favoritter. Men også instruktører som Billy Wilder og Preston Sturges.

Så du går ikke i biografen og ser komedier som ’The Pink Panther 2’?

Min ven Shawn Levy instruerede den første, og den kunne jeg sådan set godt lide. Jeg ser alle slags komedier, men hælder til film som 'The 40 Year Old Virgin', 'Knocked Up' og 'Superbad'. Komedier der er drevet af karaktererne frem for falden-på-halen komik.

Steve Martin har udtalt, at han netop lavede Pink Panther-filmene, fordi der efterhånden laves så få fjollede komedier.

Det har han ret i. Derfor var det også sjovt for mig at være med til at skrive 'Zoolander' med Ben Stiller, som er virkelig fjollet og langt ude. Det er meget befriende at lave noget, der ikke har så meget med den virkelige verden at gøre. Men de komedier der bliver hos mig længst er helt sikkert de mere karakterbaserede af slagsen.

-

'I Love You, Man' kan ses i biografen fra d. 19. juni. Se traileren her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter