Whitaker og 50 Cent som 'Jekyll and Hyde'

Der er tre film på vej - hvem kommer først?
Billede

Kapløbet er i gang.

Tidligere på ugen skrev vi om 'Jekyll' med Keanu Reeves, som Nikolas Winding Refn er i forhandlinger om at skulle instruere.

Abel Ferrara er nu også på vej med en film baseret på Robert Louis Stevensons 'The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde', kaldet 'Jekyll and Hyde'.

Hvem, der skal spille hvem (eller rettere, hvilken del af personligheden), er endnu uvist.

Guillermo Del Toro har også længe planlagt en filmatisering, men Refns eller Ferraras film kommer ham formentlig i forkøbet, med sidstnævnte sat til at begynde optagelserne allerede til sommer.

Det er ikke ualmindeligt, at lignende projekter er samtidigt undervejs. I 1997 var det vulkan-film ('Volcano' og 'Dante's Peak'), i 1998 meteor-film ('Deep Impact' og 'Armageddon'), og netop nu er der to film med Sherlock Holmes på vej.

Om idéerne smitter, eller om de simpelthen opstår på samme tid, dét kan man jo så gruble over, men det virker en smule tvivlsomt, at alle tre versioner af 'Jekyll and Hyde' ender med at blive lavet.

Eksempelvis blev Baz Luhrmanns storfilm om Alexander aldrig til noget, på trods af at Oliver Stones film ikke var en ubetinget succes. Den kom bare først.

Netop derfor kan det være afgørende at vinde kapløbet.