USA Top 10: Hannah Montana tryner Dragonball

Kino.dk ser nærmere på de nyeste og mest populære film i USA.
Billede
Weekendens tre premierefilm i USA bestod af en stor succes, en hæderlig indsats og et decideret flop.

Hannah Montana: The Movie
Med en åbningsweekend på 32,3 millioner dollars i solgte biografbilletter var der ingen tvivl om 1. pladsen. Disneys syngende fænomen hev oceaner af piger under 17 år i biografen, og de stod for 79 % af filmens samlede billetsalg.

Filmen, om sangstjernens tilbagevending til sine rødder, har biografpremiere herhjemme med dansk og original tale den 7. maj.

Observe and Report
Seth Rogen (Knocked Up, Superbad), der normalt er vant til store åbningsweekender, måtte denne gang nøjes med 11 millioner dollars og en placering på Top 10-listen som nr. 4.

Den mørke komedie om en forstyrret centervagt har dog kun kostet 18 millioner dollars at producere (alligevel et dobbelt så stort budget som fx ’Flammen & Citronen’), og ’Observe and Report’ kan ses herhjemme fra den 13. maj.

Dragonball Evolution
Weeekendens store taber blev manga-figuren Son Goku og hans jagt på syv magiske dragekugler. Action-eventyret indkasserede kun 4,8 millioner dollars og måtte dermed tage til takke med en debut på 8. pladsen. ’Dragonball Evolution’ kan trods den miserable åbningsweekend ses herhjemme fra den 12. juni.

De resterende film på Top 10-listen faldt kun ganske lidt, bortset fra ’Fast & Furious’ der mistede 61,6 % af sit publikum. Filmen har dog allerede indtjent 116 millioner dollars og er sammen med ’Monsters vs. Aliens’ godt på vej til at blive årets hidtil største film i USA.


USA Top 10: 10.-12. april

1. Hannah Montana: The Movie - total $32,2 millioner 

2. Fast & Furious - total $116 millioner 

3. Monsters vs. Aliens - total $140 millioner

4. Observe and Report - total $11 millioner

5. Knowing - total $67,8 millioner

6. I Love You, Man - total $58,9 millioner

7. The Haunting in Connecticut - total $46,5 millioner

8. Dragonball Evolution - total $4,8 millioner

9. Adventureland - total $11,4 millioner

10. Duplicity - total $36,8 millioner