Biografer mærker endnu ikke finanskrisen

Tendensen i USA peger på det største salg af biografbilletter i 20 år, og herhjemme er salget på niveau med sidste år.
Billede
Billetsalget i de amerikanske biografer ligger på nuværende tidspunkt 16 % over sidste år, og intet tyder på, at finanskrisen foreløbig sætter en stopper for biografbesøg.

Amerikanere ønsker for tiden at gemme sig i mørket. Det er ikke raketvidenskab. Folk vil gerne glemme deres problemer og være i selskab med andre mennesker”, udtaler Martin Kaplan, fra University of Southern California, til New York Times.

De mest populære film i de amerikanske biografer, er da også kendetegnede ved at være let underholdning. Eksempelvis har komedierne Paul Blart: Mall Cop og Madea Goes to Jail begge præsteret langt over forventning sammen med den hovedløse voldsfilm Taken.

Herhjemme har finanskrisen tilsyneladende ikke ændret ved danskernes biograffrekvens.

Vi oplever heldigvis ikke en nedgang i antallet af biografgæster. Som det ofte sker i den slags situationer, er det de dyre fornøjelser, frem for den relativt billige biograftur, der droppes i første omgang”, siger Grand Teatrets direktør Kim Foss, der dog ikke afviser en fremtidig effekt.

Krisen betyder færre og mindre tilskud til danske filmproduktioner, og det påvirker dansk films fremtid, der måske ser mindre lys ud om et års tid.

Billetsalget herhjemme var i 2008 det bedste i 25 år ikke mindst pga. forrygende besøgstal til netop danske film.