Forrygende debut til 'Madagascar 2'

Kino.dk ser nærmere på de mest populære film i USA.
Billede
Weekenden bød på tre nyheder på den amerikanske top-10 liste, hvor Madagascar 2 satte sig solidt på 1. pladsen.

Ingen havde dog forventet, at de talende dyr ville overgå originalen fra 2005 og levere en weekendomsætning på $63,5 millioner, hvilket er årets anden største åbning kun overgået af The Dark Knight.

Generelt gode anmeldelser var naturligvis også til familiefilmens fordel, der kan ses med dansk og original tale fra den 21. november.

I det hele taget boomede billetsalget denne weekend, og Role Models røg direkte ind på en flot 2. plads med $19,3 millioner.

Komedien, om to drengerøve (Seann William Scott og Paul Rudd) der dømmes til agere rollemodeller for børn, modtog overraskende gode anmeldelser, og filmen er aktuel i de danske biografer den 27. februar.

Weekendens tredje nyhed debuterede på en 6. plads, der må siges at være et skuffende resultat for komedien Soul Men med Samuel L. Jackson og netop afdøde Bernie Mac i hovedrollerne.

Filmen fik stort set kun dårlige anmeldelser, og Bernic Mac havde fortjent en finere svanesang. ’Soul Men' indspillede $5,6 millioner og får ikke dansk biografpremiere.

Pride and Glory, Beverly Hills Chihuahua og Max Payne røg denne weekend ud af Top 10-listen, der næste uge med garanti har en ny film på 1. pladsen i form af James Bond.


Top 10 USA, 7. november - 9. november

1. Madagascar: Escape 2 Africa- total $63,5 millioner

2. Role Models - total $19,3 millioner

3. High School Musical 3: Senior Year - total $75,7 millioner

4. The Changeling  - total $20,6 millioner

5. Zack and Miri Make a Porno - total $20,9 millioner

6. Soul Men - total $5,6 millioner 

7. Saw V - total $52,3 millioner

8. The Haunting of Molly Hartley - total $10,2 millioner

9. The Secret Lives of Bees - total $29,9 millioner

10. Eagle Eye - total $96,4 millioner