Ugens premierefilm

Ugen efter ferien byder på fire film i fire forskellige genrer.
Billede
Efterårsferien er overstået, og hvor fokus før lå på børnefamilierne, er det nu blevet tid til nogle mørkere efterårs-titler - dog med undtagelse af et styk kulørt teenage-musical.

Man kan nemlig ikke komme uden om 'High School Musical 3: Senior Year'. Det amerikanske teenage-fænomen har ramt Danmark, og den tredje film i rækken får dermed også premiere i de danske biografer, endda med en dansk version for de yngste.

Er man ung, ung af sind, generelt nysgerrig, eller bare begejstret for musical-genren, kan man allerede fra d. 22. oktober følge Zac Efron og dennes high school-venner kæmpe med at stable en musical på benene.

Det er også i den sprudlende ende af skalaen, man finder ugens danske film 'Frygtelig Lykkelig'. Instrueret af Henrik Ruben Genz og baseret på en roman af Erling Jepsen ('Kunsten at græde i kor'), fortæller filmen om en politibetjent, der flytter på bøh-landet og møder eksistenser, han ikke havde fantasi til at forestille sig.

'Frygtelig Lykkelig' er ikke bare sjov og ballade, men tilmed også af en lettere grum og grotekst konsistens krydret med international ros og hæder.

Langt fra de lyse film placerer action-filmen 'Max Payne' sig. Filmatiseringen af computerspillet har Mark Wahlberg i hovedrollen og ser ud til at være en visuel, bombastisk og dyster. Ugens mande-hørmer!

Sidste premiere-titel er den amerikanske anti-krigs-film 'Redacted' af den levende film-legende Brian De Palma ('Scarface', 'The Untouchables', 'Carlito's Way').

Det er barske løjer, når De Palma retter kameraet mod Irak-krigens menneskelige tragedier, så efterlad de yngre inde foran 'High School Musical 3' og tag din seriøse biograf-partner under armen til denne.


Vi ønsker alle god fornøjelse med udvalget - og minder lige om at det bugner med gode tilbud i biograf-mørket!

Foto: Nordisk Film