Joaquin Phoenix stopper!

Den mørke og sensitive skuespiller har lavet sin sidste film.
Billede
Det kom helt ud af det blå, da Joaquin Phoenix forleden dag fortalte pressen, at han standser som skuespiller.

Phoenix har været kendt for at have en akavet forhold til pressen, siden han som ganske ung følte sig udnyttet i forbindelse med sin storebror River Phoenix's død. Dette forhold blev ikke bedre, da en reporter brød ud i grin over den pludselige udmelding.

Phoenix trådte i midt 90’erne ud af sin brors tunge skygge og etablerede sig som feteret og dygtig skuespiller. Hans flotte præstationer er mange, men især inkarnationen som Johnny Cash i ’Walk the Line’ (2005) gjorde Phoenix til en del af eliten.

Det var også rollen som Johnny Cash, der fik indflydelse på Phoenix’s fremtidsplaner, da han efter mødet med egne musikalske evner nu vil satse på en fuldtidskarriere som musiker.

Det romantiske drama ’Two Lovers’ med Gwyneth Paltrow bliver dermed Phoenix’s sidste film. Om denne film kommer i dansk biograf-distribution er stadig uvist.

Hvilken af Phoenix film der er bedst, er selvfølgelig svært at sige, men her er kino.dk’s ti anbefalinger, hvis du skulle ønske at hylde den nu pensionerede skuespiller.

  1. Hotel Rwanda (2004)
  2. Quills (2000)
  3. Signs (2002)
  4. U Turn (1997)
  5. The Yards (2000)
  6. 8MM (1999)