'High School Musical' og 'Saw' rykker i USA

Musik og tortur resulterede i den største oktober-weekend nogensinde.
Billede
High School Musical 3 stod for musikken og satte ny rekord for en musical med $42 millioner i kassen i premiereweekenden.

Børn og deres forældre mødte talrigt op til seriens første biograffilm (de to foregående debuterede på kabel-tv), og sørgede for en sikker 1. plads til Disneys dansende teenagere. Med et budget på bare $13 millioner indtjente ’High School Musical 3’ sig selv allerede på premieredagen.

Weekendens 2. plads gik til Saw V med $30,5 millioner. For femte år i træk var de sindrige torturfilm populære op til Halloween, hvor gyserfilm ikke overraskende er i høj kurs hos biografpublikummet. Budgettet til ’Saw V’ var sølle $10,8 millioner, og den lukrative filmserie vender helt sikkert tilbage næste år med ’Saw VI’.

Colin Farrell og Edward Norton kunne ses i Pride and Glory, men de færreste var interesseret i thrilleren, der åbnede med $6,3 millioner. Det er $4,5 millioner færre end We Own the Night fra sidste år, som også havde to stjerner (Joaquin Phoenix og Mark Wahlberg) på rollelisten i en politifilm om familie og forbrydelser i New York.


Top 10 USA, 24.-26. oktober

1. High School Musical 3: Senior Year - total $42 millioner

2. Saw V - total $30,5 millioner

3. Max Payne - total $29,7 millioner

4. Beverly Hills Chihuahua - total $78,1 millioner

5. Pride and Glory - total $6,3 millioner

6. The Secret Lives of Bees - total $19,2 millioner

7. W. - total $18,7 millioner

8. Eagle Eye - total $88 millioner

9. Body of Lies - total $30,9 millioner

10. Quarantine - total $28,8 millioner