Chihauha fører sig frem i Hollywood

Kino.dk kigger nærmere på de nyeste og mest populære film i USA.
Billede
Talende dyr på film har altid været et hit.

Siden ’Babe – den kække gris’ har utallige film handlet om almindelig dyr i ualmindelige situationer, og nyeste skud på stammen hedder Beverly Hills Chihuahua.

Her bliver en overklasse-chihuahua væk på en ferie i Mexico, og eneste mulighed for at komme hjem til 90210 er at stole på andre dyr.

Det lyder måske fjollet, men hundens eventyr præsterede en åbningsweekend på $29 millioner og blev weekendens mest sete film i USA. Det bedste resultat for en familiefilm siden juni, hvor ’Wall-E’ indtog 1. pladsen.

Succesen betyder uden tvivl flere film af samme skuffe de næste par år, men i første omgang kan ’Beverly Hills Chihuahua’ ses herhjemme fra den 9. januar.

På den amerikanske top 10-listes 3. plads debuterede Nick and Norah's Infinite Playlist med $12 millioner, og den skæve komedie med Michael Cera fra ’Superbad’ og ’Juno’ har dansk premiere d. 27. februar.

Westernfilmen Appaloosa røg ind på 5. pladsen med $5 millioner. Filmen er instrueret af Ed Harris, der udover ham selv har Viggo Mortensen, Jeremy Irons og Renée Zellweger på rollelisten. Der er dansk premiere d. 27. marts.

9. pladsen blev indtaget af endnu en nyhed, da An American Carol præsterede et billetsalg på $3,8 millioner. Komedien, der gør grin med politiske film af Michael Moore, bliver næppe at se i biografen herhjemme.

Den religionskritiske dokumentarfilm Religulous (dansk premiere d. 28. november) indtog 10. pladsen med $3,5 millioner.

Top 10 USA, 3.-5. oktober

1. Beverly Hills Chihuahua - total $29 millioner

2. Eagle Eye - total $54.6 millioner

3. Nick and Norah's Infinite Playlist – total $12 millioner

4. Nights in Rodanthe - total $25.1 millioner

5. Appaloosa - total $5.57 millioner

6. Lakeview Terrace - total $32.1 millioner

7. Burn After Reading - total $51.6 millioner

8. Fireproof - total $12.5 millioner

9. An American Carol – total $3.81 millioner

10. Religulous - total $3.52 millioner