'The Wrestler' vinder Guldløven i Venedig

Oscarbuzz til Mickey Rourke og instruktøren Darren Aronofsky.
Billede

Darren Aronofsky har på festivalen i Venedig vist sig at være en alsidig herre.

Hans nye film 'The Wrestler', der giver Mickey Rourke endnu et comeback efter 'Sin City', vandt topprisen Guldløven og har dermed skabt betydeligt buzz til dem begge i den kommende Oscar-sæson.

Også de kvindelige skuespillere i filmen, Marisa Tomei og Evan Rachel Wood, gør det eftersigende rigtig godt. Tomei spiller en stripper, som Rourkes wrestler bliver involveret med, og Wood spiller hans datter.

Filmen er - modsat Aranofskys tidligere, temmelig stiliserede film 'Pi', 'Requiem For a Dream' og 'The Fountain' - en meget simpel historie, hvor han i en rå stil med håndholdte kameraer rørende  fanger de stærke præstationer.

’The Wrestler’ forsøger at gøre for wrestling, hvad ’Rocky’ gjorde for boksning, og den talentfulde instruktør er faktisk også undervejs med en boksefilm, ’The Fighter’ med Brad Pitt og Mark Wahlberg. Derudover er han, blandt mange andre projekter, i preproduktion på den nye udgave af ’RoboCop’.

Filmfestivalen i Venedig er den ældste, der stadig afholdes. Sølvbjørnen for bedste instruktion gik i år til russiske Alexei German Jr. For ’Paper Soldiers’, mens priserne for bedste skuespiller og skuespillerinde gik til henholdsvis italienske Silvio Orlando for ’Giovanna’s Father’ og franske Dominique Blac for ’The Other One’.