Will Smith som farao

Blockbuster-kongen skal spille gude-konge i ’The Last Pharaoh’.
Billede

I 1987 vandt Bernardo Bertoluccis ’The last Emperor’ (1987) hele ni Oscars, så erfaringen siger, at episke film om døende hierarkier og store herskere er populære og dermed indtjenende.

Om Bertoluccis succes har været i tankerne vides ikke, men nu er Hollywood klar til endnu en film om et lands sidste hersker med filmen ’The Last Pharaoh’ om den Egyptiske farao Taharga.

Ingen ringere end verdens største film-stjerne Will Smith er castet til titelrollen som den nubiske farao, der herskede fra 690 til 664 før hvor tidsregning.

Rollen har længe tiltalt Smith, så Columbia Pictures valgte at økonomisk støtte deres gylddreng, som producerer gennem sit selskab Overbrook Entertainment.

Fokus vil ligge på Tahargas kamp mod assyrerne, og for at sikre sig de rette episke dimensioner har Smith kontaktet Randal Wallace (’Braveheart’ og ’Pearl Habor’) til at skrive manuskriptet.

Det bliver spændende om den historiske film kan blive Smiths niende film, der indtjener 100 millioner dollars i åbningsweekenden.