Ros til danske computereffekter

Et dansk firma har lavet sekvens til  'Hellboy II' - se deres still fra filmen her!
Billede

På fredag får 'Hellboy II: The Golden Army' premiere, og de danske effektmagere fra Ghost Digital Production House har lavet en 4 minutter lang sekvens til filmens prolog.

Undervejs havde firmaet direkte kontakt til instruktøren, Guillermo Del Toro, hvis meget specifikke vision for denne sekvens blev forfulgt til punkt og prikke, da scenen er med til at sætte præmissen for filmen.

Her ses et still fra det færdige resultat:

Foto: Ghost Digital Production House

 

Arbejdet på den fuldstændigt computerskabte scene tog knap 6 måneder, og Ghost kan med rette være meget stolte af resultatet. Her følger en oversættelse af Del Toros udtalelse om samarbejdet:

"Det har været en fornøjelse at arbejde med GHOST. Deres arbejde er udarbejdet med yderste perfektion, og de er et af de mest detalje-orienterede og kunstnerisk rige VFX firmaer jeg kender til. Da jeg skulle til at lave åbningssekvensen vidste jeg, at kun et europæisk firma ville kunne forstå den slags delikate patina og atmosfære som scenen krævede. GHOST levede op til mine forventninger, og jeg er for evig taknemmelig."

Ghost vandt en Sær-Bodil for deres arbejde på Nikolaj Arcels 'De Fortabte sjæles ø' fra sidste år, og de var i 2007 ligeledes hyret til så store Hollywood-produktioner som 'Harry Potter and the Order of the Pheonix' og 'Stardust'.