Cookie- og Privatlivspolitik
‘Watchmen’ i retten

‘Watchmen’ i retten

Rettighedsstridigheder mellem 20th Century Fox og Warner Bros.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Distributionen af Zack Snyders kommende filmatisering af Alan Moores tegneserie ’Watchmen’ er fanget mellem to af branchens kæmper.

Det er Warner Bros. der distribuerer filmen, som er sat til at få verdenspremiere i marts 2009. Nu har en dommer i Los Angeles dog gjort processen op til the big screen en smule mere kompliceret. I sidste uge nægtede dommeren nemlig at afvise 20th Century Fox’s sagsanlæg imod Warner over rettighederne til distributionen.

Dommer Gary Allen Fees mener, at Fox har samlet nok bevismateriale sammen til at understøtte, at netop Fox har distributionsrettighederne til tegneserien, men som Warner udtaler, er der kun tale om en tilladelse til at sagsøge:

"The court's ruling simply means that the parties will engage in discovery and proceed with the litigation…. The judge did not opine at all on the merits, other than to conclude that Fox satisfied the pleading requirements."

Fox bygger deres sag på en aftale fra 1991 mellem Fox og Largo Entertainment produceren Larry Gordon. Ifølge dem var aftalen at Fox skulle distribuere, hvis en filmatisering skulle blive en realitet.

I 2006 forhandlede denne Gordon så med Warner om alle rettighederne til filmen, og anklagerne lyder, at Warner med vilje oversete den gældende aftale mellem Gordon og Fox. Ville Gordon have været ude af aftalen, skulle han have købt Fox ud, hvilket han aldrig gjorde. Warners modsvar lyder, at Fox netop gav afkald på alle rettigheder under aftalen med Gordon tilbage i 1994.

Forvirret? Så forestil dig hvordan de to selskaber må have det.

Warner satser stort på filmen, der eftersigende har et budget på 120 millioner $, og som virker oplagt i franchise-sammenhænge, hvilket betyder flere film og masser af ekstra lir. Fox derimod frygter at stå tomhændede, mens konkurrenten scorer kassen på noget, de føler, burde være deres.

Ligegyldigt hvad der sker, vil datoen for biografpremiere formentlig ikke blive rykket, men hvis Warner mister rettighederne til sin egen produktion, vil de tabe ærgerlige penge.

Se de seks nye lækre plakater fra filmen i nedenstående galleri:

Foto: Warner Bros.

Foto: Warner Bros.

Foto: Warner Bros.

Foto: Warner Bros.

Foto: Warner Bros.

Foto: Warner Bros.

 

 

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

11 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Alexandra

Sikke en historie. Men så fik selskabet giftet det halve kongerige væk og alle levede lykkeligt til deres dagens ende indtil bomben sprang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Catalina Sofia

HVOR?????

2 timer siden
Catalina Sofia

Jeg kan sgu da ikke finde traileren til DRUK.....,????

3 timer siden
Malte

Den glæder jeg mig til :-)

9 timer siden
DJN
DJN

"Den unge skuespiller Timothée Chalamet stjal alle pigehjerter og sikrede sig en Oscar-nominering for bedste mandlige hovedrolle i en alder af 22 å

1 dag siden
Daniel Bentien

Det var en fejl. Den kan ses i toppen nu.

1 dag siden

Aktive debatter