Dansker laver score til Hollywood-film

Filmen ’Red’ har en dansk komponist på rulleteksterne.
Billede

Søren Hyldgaard blev født i København i 1962 og er navnet på en af dansk films mest succesfulde og travle filmkomponister.

Siden spillefilms debuten med ’Ørnens Øje’ (1997) har Hyldgaard bl.a. komponeret musik til mini-serien ’Edderkoppen’ (2000), filmene ’Midsommer’ (2003), ’Fakiren fra Bilbao’ (2004) samt ’Den eneste ene’ (1999), som gav ham en Robert statuette. Derudover har Hyldgaard lavet Nicole Kidmans tema i Triers ’Dogville Confessions’ (2003) og senest sørget for stemningen i biografsuccesen ’Nynne’ (2005).

Hyldgaard har nu været i Los Angeles og komponeret musikken til filmen ’Red’ af Trygve Allister Diesen og Lucky McKee. Dermed kan Hyldgaard nu kalde sig komponist med en Hollywood-film på CV’et.

’Red’ er en slags neo western med et En-mand-ser-rødt-tema. Den handler om et lille lokalsamfund, hvor en bande af unge bøller røver en ældre mand, for derefter koldblodigt at henrette dennes hund. Da ingen vil lytte til mandens anmeldelser, beslutter han sig for selv at søge hævn og retfærdighed. Hovedrollen spilles af den altid gode Brian Cox (’Troy’, ’Zodiac’), og byens magtfulde mand spilles af Tom Sizemore (’Natural Born Killers’).

Filmen blev vist på Sundance Film Festivalen, og ifølge Hyldgaard selv ”afspejler musikken filmens udprægede Americana-stil på afdæmpet vis”.

Man kan læse mere om Hyldgaard, se trailers til de forskellige film og selvfølgelig lytte til kompositionerne på Hyldegaard egen hjemmeside her.