Robert Downey Jr. skal spille Sherlock Holmes

2009 kommer formentlig til at byde på hele to Holmes-film, med henholdsvis Robert Downey Jr. og Sascha Baron Cohen i titelrollerne.
Billede

Guy Ritchie har fundet sin Sherlock Holmes.

Valget er faldet på Robert Downey Jr., der efter sin præstation i ’Iron Man’ er blevet et af Hollywoods absolut hotteste navne, og rygterne har på det sidste svirret om tilknytninger til ’Playboy’, en biografi om Hugh Hefner, og ’Cowboys and Aliens’.

Nu er Downey dog ifølge Variety klar til at skrive under på ’Sherlock Holmes’, efter at have set Ritchies seneste manuskriptudkast, og de sidste forhandlinger er i gang.

Nyheden kommer kun en uge efter at Judd Apatow afslørede, at han producerer en humoristisk udgave af Sir Arthur Conan Doyles klassiske fortælling om den mesterlige detektiv, og de to rivalprojekter er således i et kapløb mod tiden, for at nå først til de amerikanske lærreder.

Apatows version har Sascha Baron Cohen i titelrollen som Holmes, og Will Farrell skal spille Dr. Watson. Instruktøren er endnu ikke fundet, men Etan Cohen (’Tropic Thunder’) arbejder på manuskriptet.

Ritchies Sherlock Holmes-film er delvist baseret på en kommende tegneserie af Lionel Wigram, som også er medproducent. Der bliver draget inspiration fra de senere års forsøg på at genopfinde andre ikoniske karakterer som Batman og James Bond, og Holmes supplerer således sine overlegne deduktive evner med boksning med de bare næver og sværdkamp!

Holmes-purister vil formentlig være skeptiske overfor begge projekter, og det vil blive en udfordring for Downey at leve op til Basil Rathbones fortolkning, som af mange anses for den ypperligste af de efterhånden utallige inkarnationer.

Selvom Downey måske ikke ligefrem virker som oplagt casting, hvilket han vel egentlig heller ikke umiddelbart gjorde til superhelten Tony Stark i Iron Man, så vidner rollen i Ben Stillers nye komedie ’Tropic Thunder’ (se traileren her) om hans alsidighed, og hans evne til at levere intellektuelle replikker har jo aldrig fejlet noget.

Indspilningen af Guy Ritchies ’Sherlock Holmes’ begynder til efteråret, med henblik på at udkomme i USA næste år i oktober.

af Kasper Løvborg