Robert De Niro tilbage i instruktørstolen

En 'The Good Shepherd'-trilogi er under planlægning.
Billede

Robert De Niro fik i fredags en Lifetime Achievemeent Award på Karlovy Vary-festivalen.

Han afslørede her, at han ønsker at fortsætte sin fortælling om opstarten af CIA i to efterfølgere til 'The Good Shepherd'.

Den første film fulgte Matt Damon som spionen Edward Wilson over en lang årrække. Toeren ser Wilson optrevle kommunister over tre årtier, fra starten af 1960erne til slutningen af 1980erne, mens trilogien skal slutte i nutiden og omhandle Irak-krigen.

Allerede inden ’The Good Shepherd’s premiere, tilbage i 2006, nævnte De Niro og manuskriptforfatteren Eric Roth muligheden for en trilogi, men filmen fik kun en nogenlunde modtagelse af såvel anmeldere som publikum. Det må antages, men vides endnu ikke, at Roth nu ligeledes er tilbage på projektet.

De Niro startede ved samme lejlighed rygter om et kommende samarbejde med Martin Scorsese på en film, der skulle få amerikansk premiere allerede næste år. Den hemmelighedsfulde stjerne ville ikke ud med hvilken, men denne film kunne meget vel vise sig at være 'Frankie Machine', som Scorsese tidligere har været tilknyttet, der handler om en pensioneret gangster.

Robert De Niro har tidligere også instrueret ’A Bronx Tale’ og er den 10. oktober biografaktuel med ’Righteous Kill’, hvor han skal spille overfor Al Pacino.