Dansk film vinder prestigefyldt pris.

’Frygtelig Lykkelig’ fik hovedprisen på Karlovy Vary.
Billede

Grand Prix Crystal Globe er hovedprisen på den internationale filmfestival Karlovy Vary, og i weekenden fik den danske instruktør Henrik Ruben Genz den efterftragtede pris med hjem. Det er første gang, en dansk film vinder hovedprisen i Karlovy Vary.

Prisen blev givet for Genz’s nye spillefilm ’Frygtelig lykkelig’, som havde sin verdenspremiere på festivalen. Filmen er blevet rost i bl.a. Variety og The Hollywood Reporter, hvor ligheden med kollegaer som Coen-brødrene og David Lynch er blevet påpeget.

Den ungarske fotograf Vilmos Zsigmond (’Nærkontakt af tredje grad’ og ’The Deer Hunter’) og den amerikanske producer Ted Hope (’The Ice Storm’ og ’21 Grams’) var blandt juryen, som gav den danske film medhold.

Karlovy Vary er en såkaldt A-festival og befinder sig sammen med Cannes, Berlin, Venedig og San Sebastian blandt de fem største Europæiske festivaler. I år deltog Robert De Niro, da han fik en Lifetime Achievemeent Award, og generelt har festivalen godt fat i Hollywoods opmærksomhed.

’Frygtelig lykkelig’ blev under festivalen solgt til udlandet, og ifølge Det Danske Filminstitut forventes prisen og de flotte anmeldelser at gavne det internationale salg yderligere.

Filmen er udvalgt til Biografklub Danmark, har Kim Bodnia, Jacob Cedergren og Lars Brygman på rollelisten og kan ses i danske biografer fra d. 24. oktober. Læs mere om filmen her.