Batman slår 'The Godfather' og 'Spider-Man'!

'The Godfather' må vige pladsen som brugernes favorit på IMDb. Også rekorden for største åbningsweekend blev slået.
Billede
Det har altid kunnet betale sig at filmatisere Batman.

Tim Burtons ’Batman’ satte i 1989 rekorder i salg af biografbilletter og nu - næsten 20 år senere - er Bruce Waynes alter ego mere populær end nogensinde før.

I weekenden solgte ’The Dark Knight’ biografbilletter for $155.3 millioner i USA, og det er ca. $4 millioner mere end ’Spider-Man 3’, der nu er forvist til 2. pladsen på listen over bedste amerikanske åbningsweekender nogensinde.

Til sammenligning åbnede 'Mamma Mia!' i weekenden med $27.6 millioner, som er et udmærket resultat for ABBA-musicalen.

Tallet er umanerligt flot - ikke mindst sammenlignet med forløberen ’Batman Begins’ der måtte ”nøjes” med $48,7 millioner i åbningsweekenden. På mindre end én uge vil ’The Dark Knight’ have solgt flere billetter, end ’Batman Begins’ gjorde i hele sin levetid i de amerikanske biografer.

Filmens massive og opfindsomme marketingkampagne har altså virket, men succesen skyldes formentlig også afdøde Heath Ledgers rolle som The Joker og ikke mindst rygtet om, at der skulle være tale om den bedste superheltefilm nogensinde.

Og der er noget om snakken.

’The Dark Knight’ er lige nu nr. 1 på IMDb’s liste over verdens bedste film, hvor næsten 50.000 brugere har stemt den ind foran ’The Godfather’, der er havnet på en uvant 2. plads.

Om der virkelig er tale om et mesterværk, kan man selv bedømme fra onsdag d. 23. juli, hvor man også kan se de danske anmelderes dom her på kino.dk.

Af Søren Søndergaard