14 danske film du skal se i resten af 2020

Krig, action, druk og jul!
Billede
(© Druk / Henrik Petit)

Vi kigger her på, hvilke danske film, der får biografpremiere i sidste halvdel af 2020. Der er meget at glæde sig til.

Filmudvalget består nemlig bl.a. af en bred palet af forskellige emner og temaer og som altid i en række forskellige genrer.

Vi skal bl.a. sige hej til Mads Mikkelsen, der vender tilbage til dansk film med Thomas Vinterbergs Druk, mens Shorta leverer dansk action og så er der en sort komedie med Anders Thomas Jensens Retfærdighedens ryttere

Få det samlede overblik herunder:

Vores mand i Amerika – premiere den 13. august
Filmen giver et nyt perspektiv på 2. verdenskrig. Her er det Danmarks ambassadør i USA, Henrik Kauffmann, der er i fokus. Ambassadøren udkæmpede en ihærdig modstandskamp på den anden side af Atlanten, og Ulrich Thomsen indtager den rebelske hovedrolle, mens Christina Rosendahl ('Idealisten') instruerer.


Rejsen til Utopia 
- premiere den 3. september
Den norske familie Mo beslutter sig for at flytte til det selvforsynende økologisk landsbykooperativ Karise Permatopia i Danmark, da de ønsker at leve mere bæredygtigt. Det er dog sværere at udleve deres drømme om en grøn livsstil end forventet. Filmen tema er højaktuel, og får én til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan vi alle kan passe bedre på miljøet. 

Druk – premiere 24. september
Mads Mikkelsen er tilbage i dansk film i denne dramatiske komedie, instrueret af Thomas Vinterberg, som han også lavede Jagten med. Inspireret af en teori om, at mennesket er født med 0,5% for lav alkoholpromille i blodet, kaster fire gymnasielærere sig ud i et vildt drukeksperiment, som ikke er lige let at styre for alle.

Mads Mikkelsen går på 'Druk' med Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Mangus Millang.


Far til fire og vikingerne – premiere den 1. oktober
Den 20. film om den ikoniske danske familie, hvor Lille Per & co. skal i såkaldt vikinge-terapi. Martin Brygmann og Thomas Bo Larsen spiller igen hhv. far og onkel Anders og får denne gang selskab af bl.a. Anders Lund Madsen og Signe Lindvist.

Shorta – premiere den 8. oktober
Actionfilmen handler om to danske politibetjente, der bliver fanget i en ghetto, da et borgeroprør bryder ud. Handlingen udspiller sig i realtid, hvor betjentene skal overleve, mens de bliver jagtet vildt. Titlen er arabisk slang for ”panser” eller politibetjent.

I Walk - premiere den 22. oktober
Denne dokumentar følger Jørgen Leth, og er af ham selv blevet kaldt for hans testamente. Efter Leth overlevede et jordskælv i Haiti, har han ikke været i stand til at gå ordentligt. Den personlige fortælling berør temaer som alderdommen og livslyst.

Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad i 'Madklubben'

Madklubben – premiere den 22. oktober
Tre veninder i deres livs efterår med hver deres personlige problemer rejser på madkursus til Syditalien, og sydens sol vækker noget i dem. De opdager, at livet har langt mere at byde på, og at det aldrig er for sent at prøve noget nyt. I de tre hovedroller ses Kirsten OlesenKirsten Lehfeldt og Stina Ekblad.

Erna i krig – premiere den 29. oktober
Filmatiseringen af Erling Jepsens roman af samme navn udspiller sig under 1. verdenskrig, hvor Erna, spillet af Trine Dyrholm, drager i krig. Det sker, da hun skifter identitet med sin 17-årige og enfoldige søn for at beskytte ham, da han ellers tvinges i tjeneste på trods af lægens ord om, at drengen er for dum. Instrueret af manden bag bl.a. Frygtelig lykkelig og Gud taler ud.

7 Years of Lukas Graham - premiere den 5. november
Dokumentaren af René Sascha Johannsen følger, som titlen antyder, forsangeren i rockbandet Lukas Graham over syv år. Lukas Forchhammer oplever succes som musiker, mens han må kæmpe med sin dæmoner og ikke mindst bearbejde tabet af sin far, hvilket sangen '7 Years' handler om.

Julemandens datter 2: Kong Vinters krystal – premiere den 12. november
Opfølgeren til Julemandens datter fra 2018 om den 12-årige Lucia, der kom i julemandslære. Denne gang bliver hendes bedste ven, Oscar, falsk anklaget for at have stjålet Kong Vinters krystal, så hun må hjælpe med at rense hans navn og fange den skyldige. Martin Buch og Mia Lyhne spiller igen julemand og kone.

Miss Osaka – premiere den 12. november
Det danske stjernefrø Victoria Carmen Sonne spiller den 24-årige Ines, der pludselig kan få opfyldt sit ønske om at være en anden, da en fremmed kvinde dør, og hun kan overtage hendes identitet. Det bringer Ines til Japan og en natklub kaldet ’Miss Osaka’, som er en forunderlig moderne Geisha-verden. Men alt har en skyggeside.

Der er nisser på spil i 'Malous Jul' 

Malous Jul - premiere den 19. november
Den danske familiefilm 'Malous Jul' handler om den trodsige pige Malou, der ender i en ny plejefamilie på den lille ø Lunø. Men Malou hader både jul og øen, så hun slår sig sammen med gårdnissen Nils for at lave ballade, så hun kan slippe væk. Men da hendes nye plejeforældre, Bibi og Leif, virkelig omfavner hende, opdager hun nye positive sider af sig selv.

Lille Sommerfugl – premiere den 3. december
Søren Kragh-Jacobsen ('Gummi Tarzan', 'Mifunes Sidste Sang') står bag denne danske dramedie, som tager sit udgangspunkt i landmanden Ernst og hustruens Louises guldbryllup - spillet af Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster. Men festen bringer gamle hemmeligheder op – og familien sættes på den ultimative prøvelse.

Retfærdighedens ryttere – premiere den 17. december
Anders Thomas Jensen – manden bag Blinkende lygterDe grønne slagtere og Adams æbler – er på vej med en ny film som instruktør. Det er et regulært A-hold, A.T. har samlet med Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Nicolas Bro i front. Handlingen centrerer sig om en militærmand, der mister sin kone i en togulykke, der måske, måske ikke er et attentat. Jensens seneste film som instruktør var Mænd & høns fra 2015.

Lyt også til vores podcast om de film, vi glæder os mest til i 2020:
Du kan lytte til podcasten herover, mens du også finder den:
På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
- På Podimo (søg på kino.dk podcast)
- Og i podcast-app'en på din iPhone, hvor du også finder vores øvrige episoder.