13 film du skal se i 2018

Guide til næste år i biografen
The Current War/SF Film
(© The Current War/SF Film)

Filmudbuddet næste år ser stærkere og stærkere ud, ikke mindst fordi en række store titler er blevet udskudt og nu ligger klar til at kæmpe om publikums gunst.

Vi har taget et kig i premierekalenderen og fundet frem til 13 titler, som ikke er til at komme udenom i 2018.

Filmene er udvalgt på baggrund af, at de har potentiale til at rykke nogle grænser, samtidig med at de har en vis størrelse i kraft af budget, rollelisten eller holdet bag kameraet.

I udvalget har vi set bort fra efterfølgere og seriefilm, hvilket bl.a. er gået ud over Fifty Shades Freed, Afdeling Q-filmen Journal 64 og Fantastiske skabninger... og hvor de findes 2.

Backstabbing for Beginners
Fordi danske Per Flys første, store engelsksprogede film ligner et skarpskåret spændingsdrama, hvor en ung FN-udsending opdager korruption i Irak efter Saddam Husseins fald.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Fordi vi har savnet en rigtig glansrolle til Frances McDormand, og hendes enlige mor til en myrdet pige, der sætter tre politianklagende skilte op i vejkanten, lader til at blive præcis et regulært comeback for Fargo-skuespilleren. Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

Downsizing
Fordi vi endnu ikke er blevet skuffede, når Alexander Payne har instrueret en film, og hans fornemmelse for grænselandet mellem drama og komik er enestående. Samtidig er historien om en mand, der vil skrumpe sig selv til Ant-Man-størrelse, tilpas underlig til at virke interessant.

Molly's Game
Fordi Aaron Sorkin står bag nogle af filmhistoriens bedste manuskripter, og det nu er hans tur til at sætte sig i instruktørstolen. Den imponerende rolleliste, med bl.a. Jessica Chastain, Idris Elba og Kevin Costner, trækker yderligere op.

The Current War
The Current War
Fordi vi elsker skuespillerne Benedict Cumberbatch og Michael Shannon, og vi meget gerne vil se de to dygtige herrer i en højspændt battle om, hvorvidt vekselstrøm eller jævnstrøm er vejen frem. Hmm… måske mest det første.

Red Sparrow
Fordi skuespiller-instruktør-duoen Jennifer og Francis Lawrence allerede kender hinanden fra Hunger Games-serien, og deres nye thriller har et interessant plot med romantik og dobbeltagenter.

Ready Player One
Ready Player One
Fordi den længeventede filmatisering af gaming-romanen kan blive banebrydende for filmfortællinger i digitale universer. At Steven Spielberg instruerer, gør bestemt heller ikke noget.

The Papers
Fordi to Spielberg-film på to måneder virker for godt til at være sandt - og sikkert også er det. En af filmene når formentlig at rykke sin premieredato, men uanset hvad virker 'The Papers', der er med i Biografklub Danmark, til at være lidt af et drømmescenarie med både Tom Hanks og Meryl Streep på rollelisten.

Breathe
Fordi Andrew Garfield altid leverer solide præstationer, og en rolle som en lam mand, der kun har tre måneder til at leve i, sagtens kunne betyde en Oscar-nominering til skuespilleren. Vi ser samtidig frem til at overvære Andy Serkis’ første spillefilm som instruktør, inden hans Jungle Book: Origins får premiere. Også en Biograklub Danmark-titel.

Meg
Meg
Fordi monsterfilm er i høj kurs, og vi har fuldt udviklingen af hajromanfilmatiseringen, siden vi første gang hørte om den, med spænding. At Jason Statham har hovedrollen, var måske ikke vores umiddelbare bud, men bestemt ikke et tosset valg.

The House That Jack Built
Fordi alle Lars von Triers film er interessante, uanset om man kan lide dem eller ej. Og fordi vi er nysgerrige for at finde ud af, hvordan den danske instruktør tackler en seriemorderfortælling a la Jack the Ripper.

Mortal Engines
Mortal Engines
Fordi Peter Jackson og resten af Ringenes Herre-holdet står bag kameraet på en filmatisering af Philip Reeves science fiction ungdomsroman. Og fordi YA-bølgen har brug for et nyt boost, hvis den skal formå ikke at skylle ud med badevandet.

Bohemian Rhapsody
Fordi det er på tide med en spillefilm om Queen-forsangeren Freddie Mercury, og Rami Malek fra tv-serien 'Mr. Robot' ligner det perfekte, om end lidt overraskende, valg til hovedrollen.

Der er selvfølgelig mange flere film på vej i 2018, og du kan se en komplet liste i vores kommende film-sektion.