Cookie- og Privatlivspolitik

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Jørgen Leth har lavet en jazz-film sammen med en anden succes-instruktør

Se den musikalske trailer til 'Music for Black Pigeons'

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Den danske dokumentar-pioner Jørgen Leth har sammen med instruktør-kollegaen Andreas Koefoed lavet en dokumentarfilm om jazz-musikkens forførende og passionerede væsen. Se traileren for Music for Black Pigeons herover.

Det er ikke første gang, at Leth instruerer en film sammen med en anden instruktør, for det var også tilfældet med De fem benspænd i 2003, hvor han samarbejdede med Lars von Trier på den prisvindende dokumentar.

'Music for Black Pigeons' undersøger musikkens kraft, væsen og den kreativitet, der ligger bag de legende og ofte improviserede toner i jazzen.

 

LÆS OGSÅ: International dokumentar på vej om dansk fodboldlegende

Man får i selskab med en række fremtrædende musikere således her et indblik i bl.a. deres arbejde med og tanker om musikkens mange nuancer.

Her agerer den danske musiker og komponist Jakob Bro filmisk omdrejningspunkt, mens man blandt øvrige medvirkende finder andre af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere.

Dokumentaren har været lang tid undervejs, da filmholdet bag har fulgt netop Jakob Bro gennem hele 14 år. På den måde giver filmen et indblik i Bros møder med diverse jazz-kollegaer på tværs af generationer og landegrænser.

 

LÆS OGSÅ: Kandis-Johnny blev helt vildt rørt under optagelserne til dokumentar

Den i dag 85-årige Jørgen Leth står bag en lang række dokumentarer siden debuten i 1963, herunder bl.a. 'Det perfekte menneske', Stjernerne og vandbærerne samt En forårsdag i Helvede, videre til nyere titler som Det erotiske menneske og Jeg går.

Andreas Koefoed har tidligere haft stor succes med bl.a. kunstmysteriet The Lost Leonardo fra 2021, hvor han gik på jagt efter sandheden bag et maleri, der måske/måske ikke var malet af mesteren Leonardo da Vinci.

'Music for Black Pigeons' har biografpremiere den 26. januar 2023.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.