Cookie- og Privatlivspolitik

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Rygbøjle, skader og stikkende metalpinde: Christian Bale brugte 6 år på ny transformation

Vores interview med hovedrollen fra den biografaktuelle 'Amsterdam'

Stem op!
54
Stem ned!
0
(reset)

Årets nok mest stjernespækkede film har netop ramt biografen med David O. Russells komiske drama Amsterdam.

Christian Bale leder den imponerende rolleliste, der bl.a. tæller Margot Robbie, John David Washington, Robert De Niro, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Mike Myers, Zoe Saldana og Taylor Swift.

'Amsterdam' foregår i 1930'erne og handler om en af de mest skandaløse sammensværgelser i amerikansk historie, og som instruktøren selv har beskrevet det, så er omkring 50 % af filmens plot baseret på virkelige begivenheder.

I filmen spiller Christian Bale den excentriske læge Burt Berendsen, der døjer med mange skavanker som følge af sin tid i hæren under Første Verdenskrig. Bl.a. har Burt mistet sit ene øje, mens rygskader har påvirket hans holdning.

Vi mødte Bale over Zoom til en snak om hans biografaktuelle film, det vilde cast og David O. Russells utraditionelle filmstil. Se hele interviewet øverst.

 

LÆS OGSÅ: Nyt i biografen - Disse 7 film glæder danskerne sig mest til i efteråret

Den fysiske transformation til rollen som Burt har Bale haft lang tid til at udvikle, og skuespilleren gik da også all in under optagelserne:

- Jeg havde meget tid til at overveje det. David [O. Russell, red.] og jeg begyndte at sætte tingene sammen for seks år siden.

- Der er nogle tydelig skader, der bliver beskrevet i filmen, som Burt har fået under sin tid i Første Verdenskrig. Han har en alvorlig rygskade med stor smerte og meget stivhed, han døjer med angst, han har PTSD.

- Han har en rygbølje på, som faktisk var det mest restriktive ved karakteren. Så den beholdte jeg bare på hele tiden. Det gjorde det nemmere, for så blev jeg virkelig nødt til at bøje mig ned hele tiden, det var lidt sværere at trække vejret.

- Jeg havde også de her metalpinde, som hele tiden stak i mig.

Da vi kommenterede på, at det ikke lød som en særlig behagelig oplevelse, gav Hollywood-stjernen os fuldstændig ret - og det var der en grund til.

- Netop! Det var pointen. Det er meget nemmere at være utilpas end at spille utilpas.

'Amsterdam' kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.