Downton Abbey-stjerner flækker af grin over morsomt Maggie Smith-øjeblik

Fra rørende til hylende morsomme
Billede
(© UIP)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Familien Crawley og deres store stab af tjenestefolk er netop nu biografaktuelle i Downton Abbey: En ny æra, der følger op på den populære tv-serie samt den første film fra 2019.

Grev Robert, Lady Mary og resten af Crawley-familien chokeres denne gang af Enkegrevinden af Granthams mystiske fortid. Hun har nemlig arvet en villa i Sydfrankrig fra en gammel bekendt, som de aldrig har hørt om før.

Maggie Smiths karakter Enkegrevingen af Grantham, Violet Crawley, har været en fanfavorit fra start, og da vi mødte holdet bag den biografaktuelle film, spurgte vi derfor ind til deres personlige favorit øjeblikke med både Maggie Smith og hendes karakter. Se hele interviewet øverst.

Downton Abbey: En ny æra-skuespillerne havde mange forskellige historier at fortælle, og de strakte sig fra rørende øjeblikke under optagelserne til et hylemorsomt Zoom-opkald.

- Mit yndlingsøjeblik, hvor jeg virkelig beundrede hendes skuespilsevner, var da Sybil døde, fortæller Allan Leech, der spiller karakteren Tom Bransom.

- Hun har et øjeblik, hvor hun er en sørgende bedstemor. Men da hun så går mod stuen, bliver hun denne her matriark igen. Hun kender sin rolle. Og bare Maggie og hendes ryg. Hun ændrer bogstavelig talt sin positur. Det er bare et smukt øjeblik.

- Jeg var bare imponeret over, hvordan nogen kan spille så godt skuespil med bagsiden af deres hoved.

Se også: Efter 12 år på godset: Fans bestemmer, om vi vender tilbage i 'Downton Abbey 3'

Dominic West, der har sin Downton Abbey-debut i denne film, har en noget anden slags historie at fortælle. Han mindes nemlig et Zoom-opkald med hele castet, som Maggie Smith bestemt ikke virkede særlig tilfreds med.

- Vi havde et Zoom-opkald med hele castet, hvor vi blev forklaret de nye regler for, hvornår en vittighed er en vittighed. Det var meget omfattende. Og jeg kan bare huske, at jeg kiggede på Maggies skærm, og hun sad [med hånden oppe foran ansigtet, red.].

- Og det var præcis sådan, jeg havde det. Jeg tror, mange havde det sådan.

Se West, der bl.a. er kendt fra tv-serien The Wire, fortælle hele historien i videoen øverst.

 'Downton Abbey: En ny æra' kan ses i biografen nu.