15 kg, proteser og hårfarve: Sådan transformerede Anders W. Berthelsen sig til Bamse

Interview med den biografaktuelle skuespiller
Bamse / Flemming Jørgensen / Anders W. Berthelsen
(© Nordisk Film)

Den erfarne skuespiller Anders W. Berthelsen er denne uge biografaktuel som titelrollen i Bamse, der handler om den folkekære musiker Flemming Bamse Jørgensen.

Det danske feel-good-drama fortæller den vilde historie om sangeren bag klassikere som 'Vimmersvej' og 'I en lille båd der gynger'. Flemming Jørgensen havde nemlig oprindeligt 11 søskende, men blev som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, som ikke kunne få børn. 

Berthelsen har gennemgået en vild forvandling før og under optagelserne til filmen, hvor han både ligner Bamse og selv synger alle sangene. Men vejen dertil har ikke være nem, fortæller Berthelsen, da han kom forbi kino.dk-kontoret til en snak om hans nyeste film:

- Vi endte med, at jeg har taget 12-15 kg på - jeg er stadigvæk ved at smide nogen af dem - og så er resten ligesom blevet bygget op af Morten Jacobsen, som laver special effects, af nogle lag, der bliver lagt på, og så har vi bygget det op til øjnene. 

 

SE OGSÅ: Vild skuespiller-forvandling: Se den første trailer til ny dansk film om sangikonet Bamse

- Vi har ladet det være min egen næse og min egen pande - og mine egne øjne selvfølgelig. Der var stadigvæk noget af mig med i det, så det ligesom er lidt en morphing af Flemming og mig. Det føltes som det rigtige, når det nu var. Alle ved jo, at det ligesom er en skuespiller, der er inde og spille det. Så man ligesom ikke gemmer det væk.

Se hele historien om Anders W. Berthelsens fysiske transformation i videoen øverst.

Til spørgsmålet om hvordan Berthelsen har taget de 15 kg på, svarer skuespilleren ganske ærligt:

- Nej men altså, jeg har egentligt ikke det store problem med at tage på. Det er sværere for mig at smide det igen.

- Der hvor jeg til hverdag springer noget af det hvide brød over og lige springer over sovsen, der kørte jeg bare det hele ind. Bare kom med den spaghetti carbonara og sådan noget.

- Så det var sådan, jeg spiste bare og drak hvad jeg fuldstændig havde lyst til. Og det var fint, og det passede godt til. Det var også rart - også da jeg var færdig.

'Bamse' har biografpremiere den 25. august.

 

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)