Cookie- og Privatlivspolitik

Ung skuespiller ofrede sit hår for rolle i dansk film: Medspillere om hård dag på optagelserne

Interview om den biografaktuelle 'Intet'

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Janne Teller udgav i år 2000 den prisvindende ungdomsroman, Intet, der er blevet filmatiseret over 20 år senere. Kino.dk har i den sammenhæng haft besøg af to af filmens hovedroller, Sigurd Philip Dalgas og Ellen Østerlund Fensbo.

Find dine billetter her:

Intet handler om en 8. klasses dynge af ofringer fyldt med betydning, efter klassekammeraten Pierre Anthon påstår, at der er intet, der betyder noget. Ofringerne til dyngen bliver mere og mere brutale i løbet af filmen.

- Jeg har lavet nogle projekter nogle år før, men dette var slet ikke det samme, fortæller Sigurd og refererer bl.a. til sin rolle som Lille Per i Far til fires vilde ferie og Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage.

- Man skulle virkelig investere alle sine følelser, siger han og fortsætter med at fortælle om de øvelser og meditationer, de lavede for at blive rystet sammen med sine medskuespillere.

- På baggrund af de øvelser kunne vi alle 'snappe' ind i det og være professionelle, selvom vi havde det så fedt sammen bag kameraet.

Men det var netop også det, der var en udfordring for spillefilmdebutanten Ellen.

- Det der med at 'snappe' frem og tilbage i det var helt klart en udfordring. Fordi vi havde det så fedt sammen. Man går i en ret heftig sindstilstand, når man skal være depressiv, tilføjer Ellen med reference til hendes karakter Elise.

LÆS OGSÅ: 22 år senere: Brutal ungdomsfilm bringer dansk bestseller til det store lærred

De unge havde det så fedt sammen både foran og bag kameraet, så det kunne blive svært at få til at virke professionelt, siger Sigurd og tilføjer;

- Vi havde en workshop nogle dage inden, vi begyndte at filme bare for at lære hinanden at kende og få klasse-følelsen. Fra den første dag lavede vi nogle vilde øvelser, hvor vi skulle kigge hinanden i øjnene for, at vi kunne blive trygge på settet og ved hinanden.

- Jeg skulle lave en øvelse, hvor jeg skulle bide hovedet af en hamster og kigge min gode veninde i øjnene og bare råbe "Jeg flår dig ihjel" og "I’ll kill you!!!", supplerer Ellen.

LÆS OGSÅ: Første trailer: Ny ungdomsthriller ligner et dansk svar på 'Fluernes Herre'

Nogle af ofringerne er mere brutale end andre, og nogle var endda ægte ofringer og ikke blot en rekvisit.

Det var jo en ægte ofring, fortæller Sigurd om medskuespillerens ofring af sit lange, blonde hår. Den scene bliver jo så ægte, som noget kan blive.

- At se hende græde både under optagelserne men også efter, at der var blevet sagt ’cut’, det var vildt hårdt at se, fortsætter han, mens Ellen forklarer, at det også var hårdt at stå at grine af en god veninde.

'Intet' kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.