Se første scene: 3.g'ere planlægger hemmelig puttemiddag, men får sig en overraskelse i ny dansk film

'Smuk' har biografpremiere senere i år
Smuk SF Studios
(© Smuk (SF Studios))

(Kan du ikke se scenen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Til september har den danske film Smuk biografpremiere, men allerede nu er der blevet frigivet en scene fra filmen. Se den herover.

Scenen byder på en møde mellem tre drenge fra 3. g, der forsøger at få en pige fra 1. g til at melde sig til en audition for den kommende og hemmelige puttemiddag. Det går dog ikke helt, som de havde forventet.

Man følger i filmen seks gymnasieelever, der i den grad bliver udfordret på deres grænser. Bl.a. skal de nye 1. g'ere igennem en række ritualer ved skolestart, hvilket får stor betydning for, hvordan deres videre gymnasieliv bliver.

LÆS OGSÅ: Efter gennembrud overfor Mads Mikkelsen: Stjernefrø har hovedrollen i ny dansk ungdomsfilm

Her møder man bl.a. 1. g'eren Frida, der starter på gymnasiet med sin bedste veninde Selma. De møder her Nadia, som er lillesøster til 3. g'eren Pelle. Men alt er ikke just idyl. For snart slår relationerne knuder og romantikken får et knæk.

Det sociale spil i gymnasiets hierarki bliver således sat på prøve, når bl.a. forhold og venskaber bliver udfordret.

Filmens rolleliste byder på en række unge talenter, bl.a. Andrea Heick Gadeberg, som man vil kende fra eksempelvis Retfærdighedens ryttere samt Albert Rudbeck Lindhardt fra bl.a. Oscar-vinderen Druk.

'Smuk' har biografpremiere den 29. september 2022.