Cookie- og Privatlivspolitik

Ny dansk seriemorderfilm skubber grænser for "sex, nøgenhed og grafiske kvælningsscener"

'Holy Spider' chokerer udenlandske journalister

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Den dansk-iranske instruktør Ali Abbasi er tilbage med en ny film efter den fremragende Grænse blev hædret med Un Certain Regard-prisen i Cannes og nomineret til en Oscar. På kino.dk kårede vi i øvrigt 'Grænse' til årets bedste film i 2018

Abbasis nye film Holy Spider tager udgangspunkt i fødelandet Iran (dog optaget i Jordan) og modsat den fabulerende 'Grænse', er der her tale om en historie, der bygger på virkelige hændelser. Se traileren øverst.

Plottet følger således den kvindelige journalist Rahimi, der rejser til den hellige iranske by Mashhad for at efterforske en seriemorder, som går målrettet efter byens prostituerede.

Efterhånden som Rahimi kommer tættere på morderens identitet, bliver udsigten til at opnå retfærdighed sværere, for morderen har stille og roligt opbygget heltestatus i store dele af offentligheden.

LÆS OGSÅ: Dansk medspiller om Woody Harrelson: "Det er krafteddermame en god kollega det der"

Filmen havde i går sin gallapremiere i Cannes, og det var med besøg fra både Abbasi og de medvirkende skuespillere. Efter forestillingen modtog 'Holy Spider' hele syv minutters stående bifald. Noget som kun én anden skandinav, svenske Ruben Östlund, har kunnet matche på årets festival med Triangle of Sadness.

Det har ellers været begrænset, hvad filmene i hovedkonkurrencen har kunnet trække af opmærksomhed, men nu sker der tilsyneladende noget. Udenlandske medier som Variety fremhæver, at filmen skubber til grænserne for "nøgenhed, sex og grafisk fremstilling af kvælning". Og hvis der er noget, journalisterne i Cannes kan lide, så er det, når film prøver grænser af. Se bare på sidste års Palme-vinder Titane.

Selvom undertegnede har set mere grafisk voldelige eller seksuelt eksplicitte film i tidens løb, er der ingen tivlv om, at 'Holy Spider' er ulig de fleste film om det iranske samfund. Dertil er den simpelthen for "in your face".

LÆS OGSÅ: Tom Cruise forhindrede streamingpremiere på 'Top Gun 2'

Grænsesøgende film deler dog også vandene, og på Screen Dailys kritikerbarometer fra Cannes, får filmen i gennemsnit 2,2 stjerner ud af 4. Anderledes positivt ser det ud hos danske Ekkos tilsvarende barometer, hvor filmen scorer 2,6, og chefredaktør Claus Christensen udnævner 'Holy Spider' til Guldpalme-favorit.

Hvorvidt Ali Abbasi kan gå hele vejen og hente Guldpalmen hjem til Danmark, må vi vente med at se, til priserne bliver uddelt lørdag den 28. maj.

'Holy Spider' får dansk premiere den 15. september.

Følg med på vores Instagram, hvor vi dagligt dækker Cannes-festivalens begivenheder, store som små. 

 

 
 
 
Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af kino.dk (@kinodk)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.