Cookie- og Privatlivspolitik

Jesper Christensen om 'De forbandede år 3': Den vil kunne fortælle en historie, som ingen har fortalt før

Måske kommer tredje kapitel?

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Den danske biograf-succes De forbandede år 2 med Jesper ChristensenBodil Jørgensen og Mads Reuther i hovedrollerne kan stadig ses i biografen.

Find dine billetter her:

Både De forbandede år og dens efterfølger har været et biografhit blandt danskerne. 'De forbandede år 2' fortsætter historien om Familien Skov i 1943, hvor samarbejdspolitikken ophører, og den danske modstandsbevægelse vinder indpas.

I denne film er familien splittet, og de mærker nu alle konsekvenserne af deres positionering i forhold til både tyskerne og danskerne.

Faderen, Karl Skov, hvis fabrik har et samarbejde med tyskerne, står nu i stor kontrast og konflikt med den ældste søn, Aksel, som nu er blevet en meget væsentlig del af modstandsbevægelsen.

Som vi nærmer os konklusionen på krigen står familien tilbage med tunge moralske spørgsmål og tvivlen om, hvorvidt de kan finde hinanden igen, når krigen slutter.

LÆS OGSÅ: Jesper Christensen om benhårdt stuntarbejde i ny dansk storfilm: "Ja, vi kommer til skade"

I anledning af at 'De forbandede år 2' er biografaktuel, har Kino.dk taget en snak med to af filmens hovedroller, Jesper Christensen og Mads Reuther.

Snakken faldt på deres tanker om manuskriptet, deres tanker om, hvad der sker for filmens karakterer efter filmen slutter, samt hvad de håber en eventuel 3’er kunne byde på. Jesper Christensen ser en trist fremtid for sin karakter, Karl Skov:

- Jeg tror, at de [Karl og Eva] bliver skilt. Jeg tror ikke, at ægteskabet overlever de eksplosioner, der har været her.

- Og jeg tror ikke, at vi [Karl og sønnen Aksel] får et godt forhold nogensinde. Hvis vi overhovedet få et, så er det sådan noget høfligt til jul, men ikke engang være sammen rigtig. Det bliver kun for syns skyld. 

LÆS OGSÅ: Jesper Christensen med stor ros til ny dansk film: "Et af de bedste manuskripter jeg har set i mit liv"

Begge skuespillerne blev begejstrede for spørgsmålet om, hvorvidt filmenes instruktør Anders Refn har luftet idéen om en 3’er i den populære filmserie. Mads Reuther kan fortælle, at spørgsmålet allerede blev luftet for Anders Refn ugen forinden, hvor han svarede:

- Hvis han havde lyst, og der kom penge, så ville han gerne lave en efterkrigstidsfilm med fokus på retsopgøret, for det synes han også, der mangler i dansk film. Og hvad blev der af modstandsfolkene, der overlevede?

- Og det er jo en god film, ikke? Fortsætter Mads.

Den idé er Jesper Christensen helt med på:

- Det er en fantastisk historie, som ingen har fortalt. Det kunne også være utroligt, ikke?

- Også den måde at modstandsbevægelsen blev kæmpestor, og så går der nogle ganske få måneder, så er det business as usual, men hov, hvor blev de [modstandsfolkene, red.] af? Hvad fanden skete der der? Det er da en fantastisk historie også.

'De forbandede år 2' kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.