Cookie- og Privatlivspolitik

Trailer: Anerkendt skuespiller står bag næste års største Oscar-kandidat

'Belfast' vinder hovedprisen ved prestigefyldt filmfestival

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Toronto International Film Festival (TIFF) er blandt biografverdenens mest anerkendte filmfestivaler, og den prestigefyldte canadiske begivenhed er især kendt for at sende sin hovedvinder direkte på Oscar-kurs.

Skuespiller og instruktør Kenneth Branagh løb med dette års People's Choice Award, som hovedprisen hedder, med sit semi-biografiske drama Belfast, der er baseret på hans egen opvækst i den nordirlandske hovedstad. Se traileren øverst.

'Belfast' foregår i 1969 og handler om den 10-årige Buddy, der nyder sit liv med sin familie i arbejderklassens Irland. Byen bliver dog snart midtpunktet for voldlige optøjer, og pludselig er Buddys paradis ikke længere trygt.

Hver eneste vinder af hovedprisen på TIFF siden 2012 har også trukket en Oscar-nominering hjem i kategorien Bedste Film, hvor tre af filmene (12 Years a Slave, Green Book og Nomadland) gik hele vejen.

Læs også: Will Smith, Marvel-stjerne og Tenet-skurk er på Oscar-kurs

Kenneth Branagh har været nomineret til en Oscar hele fem gange - i fem forskellige kategorier! Med sin første nominering i 1990 har Branagh været nomineret til Bedste instruktør (Henry V), Bedste mandlige hovedrolle (Henry V), Bedste kortfilm (Swan Song), Bedste adapterede manuskript (Hamlet) og Bedste mandlige hovedrolle (My Week with Marilyn).

Multitalentet har dog endnu ikke taget en Oscar-statuette med hjem, men med sin nyeste film får han muligheden hele to gange som både instruktør og manuskriptforfatter, mens dramaet lige nu er favorit i Bedste film-kategorien.

Så måske 'Belfast' kan føre til Glitterik Smørhår-skuespillerens første sejr på filmverdenens mest prestigefyldte aften?

'Belfast' får dansk biografpremiere den 19. maj 2022.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anja

Hvadfor en trailer, hvor

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter