/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Tilbage i dansk film efter international seriesucces: ”Jeg har noget at bevise”

Interview med Alex Høgh Andersen og Fanny Leander Bornedal om 'Skyggen i mit øje'

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

I det nye danske 2. verdenskrigsdrama Skyggen i mit øje spiller Alex Høgh Andersen og Fanny Leander Bornedal overfor hinanden.

Vi har taget en snak med de to skuespillere om deres roller i filmen, og så spurgte vi Alex Høgh Andersen om, hvordan det er at være tilbage i Danmark efter de mange år på seriesuccesen Vikings. Se hele interviewet øverst.

I 'Skyggen i mit øje' fortælles den tragiske historie om, hvordan britiske militærfly under 2. verdenskrig ved en fejl bombede Den Franske Skole i København. Katastrofen medførte, at 86 børn og 18 voksne mistede livet.

I filmen, som er instrueret af Ole Bornedal, spiller Alex Høgh Andersen hipo-manden Frederik, mens Fanny Leander Bornedal spiller nonnen Teresa.

- Vores karakterer har et ret specielt forhold i filmen, fordi de på mange måder afspejler hinanden i en rimelig håbløs tilværelse, forklarer Alex Høgh Andersen om forholdet mellem Frederik og Teresa.

- Min karakter er hipomand, som er det danske politi, der blev styret af Gestapo under besættelsen. Han er ikke i god jord hos nogen danskere. Krigen er ved at være slut, hvilket betyder, at det ser sort ud for den kære Frederik, fortæller den 27-årige skuespiller om sin karakter i filmen.

 - Teresa finder egentlig både Frederik rimelig afskyelig, samtidig med at hun er meget tiltrukket af ham. Lige præcis fordi de finder hinanden midt i, at de begge to er i en fortvivlelse og føler sig fortabte af ikke helt at vide, hvem de er, og hvem de skal være, uddyber Fanny Leander Bornedal om forholdet mellem de to.

Tilbage i Danmark med noget at bevise

Selvom forholdet mellem Frederik og Teresa måske er lidt ambivalent i 'Skyggen i mit øje', så er der ingen tvivl om, hvad Alex Høgh Andersen og Fanny Leander Bornedal synes om at arbejde sammen - hvis man er i tvivl, så se videoen øverst, hvor deres gode kemi stråler ud af dem.

- Fanny er en fantastisk, fantastisk skuespillerinde. Det har været en sand fornøjelse for mig at få lov til at kigge ind i hendes øjne og arbejde med hende, fortæller 'Vikings'-stjernen.

Oplevelsen er da også gengældt:

- Jeg har været meget, meget glad for at spille sammen med Alex. Jeg synes vi har haft et sindssygt godt samarbejde, og jeg synes også vi har været meget enige. Så jeg synes det har været meget nemt og en stor fornøjelse.

Med sin rolle i filmen vender Alex Høgh Andersen hjem til Danmark efter mange år i udlandet på den store internationale serie 'Vikings'. Det er derfor også første gang nogensinde, at han er med i en dansk spillefilm.

- Det har været fantastisk at komme hjem til Danmark efter mit udenlandseventyr på 'Vikings'. Det er noget andet at spille på dansk.

- Jeg føler også, jeg har noget at bevise, og jeg føler, at jeg har noget at bevise overfor mig selv og så er det bare skidesjovt at komme hjem til Danmark og arbejde med alle vores dygtige mennesker – med Fanny og Ole – og de projekter jeg har gang i nu… Det er fantastisk at få lov til at spille på ens modersmål. Så det er en sand fornøjelse!

Se hele interviewet øverst i artiklen

Køb din billet til 'Skyggen i mit øje' her.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter