Årets mest syrede biografoplevelse: Se traileren til dansk mindfuck-film

'Den næstsidste' lover absurditeter i bunkevis
Den næstsidste / Solaris Film
(© Den næstsidste / Solaris Film)

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Den danske film Den næstsidste og dens surrealistiske fortælling om en vandaflæser er allerede ved at opnå anerkendelse ved en del filmfestivaler verden over. Du kan nu se den første trailer til filmen øverst i artiklen.

'Den næstsidste' handler om en ubetydelig vandaflæser, der ankommer til en bygning for at aflæse beboernes vandmålere. Her bliver han dog fanget og i forsøget på at slippe ud af bygningen vendes der op og ned på hans virkelighedsopfattelsen, rationalet og resterne af hans tidligere (med)menneskelighed.

I traileren kan man allerede se filmens hovedrolle i en række absurde scenarier, mens han forsøger at slippe væk fra det vanvid, der udspiller sig omkring ham. Eksempelvis bliver han efterfulgt af et dansende tvillingepar, mens en stum dreng stiller nogle enormt svære spørgsmål.

'Den næstsidste' er instruktør og manuskriptforfatter Jonas Kærup Hjorts første spillefilm. Om filmen har han sagt:

- Gennem absurditet og sort humor afspejler fortællingen om ’Den næstsidste’ vor tids fortvivlelsens verden. Frygten, håbløsheden, forsømmeligheden, forladthedsfølelsen, tvetydigheden, den ubarmhjertige objektivitet - alle disse dyrkes for at konfrontere publikum med sig selv.

Med andre ord venter der et vaskeægte mindfuck fra dansk hånd!

'Den næstsidste' har premiere den 25. november.