/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Et af Danmarkshistoriens mest intense øjeblikke skildres i ny 2. verdenskrigsfilm

Se traileren til 'Skyggen i mit øje'

Stem op!
27
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Vi har allerede fået første smagsprøve på Ole Bornedals nye film, Skyggen i mit øje, i en kort forfilm. Nu er den lange trailer udkommet, og der er lagt op til en intens film om et af Danmarkshistoriens mest hjerteskærende øjeblikke.

Filmen foregår i slutningen af 2. Verdenskrig, mere præcist den 21. marts 1945, hvor nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg er klar til at starte skoledagen.

Langt derfra - på den anden side af Nordsøen - gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter midt i København.

Se også: Anders Matthesens egen barndoms-irritation gjorde, at han var nødt til at lave 'Ternet Ninja 2'.

På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen...

At dømme ud fra traileren er der tale om en spændende, stilsikker film, der giver associationer til Dunkirk af Christopher Nolan, men selvfølgelig sat i en dansk kontekst.

Rollelisten består af børnene Bertram Bisgaard, Ella Nilsson og Ester Birch samt de unge talenter Fanny Bornedal og Alex Høgh Andersen.

Skyggen i mit øje får biografpremiere den 28. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter