Cookie- og Privatlivspolitik

Anders Matthesen: "Du må gerne blive krænket"

Anden om sprogdebatten op til 'Ternet Ninja 2'

Stem op!
56
Stem ned!
0
(reset)

Anders Matthesen er træt af debatten om sproget i hans animationsfilm, hvor karaktererne både bruger ord som "fuck" og "kælling".

"Den der debat fylder meget mere, det er som om nogen har hijacket virkeligheden", siger komikeren, da vi møder ham til en snak om den snart biografaktuelle Ternet Ninja 2. Anden fortæller, at det i højere grad er medierne skaber noget end det er publikum:

- Der var 950.000 mennesker, der var inde og se 'Ternet Ninja 1', og der flød det med alle mulige vendinger og ting, som man normalt ville sige var over stregen. Men jeg har da ikke fået en eneste, altså IKKE ÈN klage! Eller mail, brev eller opringning fra nogen som helst, der synes, at det var for dårligt. 

Anders Matthesen understreger også en vigtig pointe for ham i hele krænkelsesdebatten:

- Jeg sidder ikke oppe om natten og tænker "Gad vide om nogen kunne blive krænket". Det har de jo lov til at blive. Så kan man jo bare blive krænket. Det glemmer vi nogen gange. Det er altså også bare en mulighed. Bare stille og rolige blive krænket. Det dør man jo ikke af.

Men er Anders Matthesen så ikke "bange for at krænke folk"?

- Bange for det? At nogen bliver krænket? Nej, det er jeg ikke. Det sker der ikke noget ved. Det må man gerne.

Og en shitstorm rør ham heller ikke:

- Det er jeg også pisseligeglad med. Jeg lever ikke af at lave tegnefilm, og de kan bare lade vær med at se lortet. Det gjorde de i Sverige, det fungerede fint for dem. Så tog vi den i Norge, i Danmark og i Frankrig.

- Og det kan være, at næste gang er Danmark måske heller ikke med, så flytter jeg bare til Norge. Og hvis de heller ikke gider se den, så bliver jeg hjemme og laver det til mig selv. Det er dejlig nemt.

Vi håber, at Anders Matthesen bliver i Danmark.

'Ternet Ninja 2' får biografpremiere den 19. august.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.