Cookie- og Privatlivspolitik

Ny dokumentar er Jørgen Leths filmiske testamente

Se traileren til det intime selvportræt 'I Walk'

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Filmskaber, digter og sportskommentator. Ja, 83-årige Jørgen Leth har i hele sit kunstneriske virke begået sig med ord og billeder. Det gør han også i sin nye dokumentar I Walk, hvor han bl.a. tegner et intimt selvportræt af en mand, der måske nok er blevet gammel, men som bestemt ikke er gået i stå.

Filmen tager sit afsæt i det jordskælv, der ramte Haiti for 10 år siden. Leth mistede her sit hjem og fundament i livet. Med udspring i denne ulykke forsøger filmskaberen således at rejse sig fra murbrokkerne for på ny at finde mening med tilværelsen og vej i livet.

’I Walk’ er skabt i samarbejde med sønnen Asger Leth, hvor man bl.a. gennem digte, talestrømme og scener som fra en videodagbog samt ikke mindst smartphone-optagelser også rent fysisk kommer helt tæt på Leths ukuelige kamp for at blive ved med at gå. At gå gennem livet.

Leth fortæller selv dette om sin film:

- Livet er et mysterium, en form for labyrint eller gåde, der skal løses. Denne film er mit testamente - en rejse, hvorpå jeg vil lære at forstå mit liv, de beslutninger jeg har taget, og hvilke konsekvenser de har haft. Den er min søgen efter kærlighed og tilgivelse, som måske bliver forgæves.

Leth har tidligere stået bag bl.a. dokumentarerne En Forårsdag i Helvede, Det erotiske menneske og De fem benspænd - sidstnævnte i samarbejde med Lars von Trier.

’I Walk’ har biografpremiere den 22. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter