Hjerteblod, drengedrømme og respekt for actiongenren - vi mødte duoen bag Shorta

Interview med Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid 
Billede
(© Scanbox)

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Fra den 8. oktober indtager actionthrilleren Shorta de danske biografer.

Dermed får vi som publikum ikke bare en af de mest ambitiøse og imponerende danske genrefilm nogensinde - de to instruktører Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid udlever også deres egne store drøm at debutere på det store lærred - uden at gå på kompromis.

Instruktør-duoen har allerede opnået omfattende hæder - bl.a. i på den prestigefyldte filmfestival i Venedig, men også bare ved at se deres debutfilm få så bred en premiere, som den står til at få herhjemme.

Vi fik en snak med de to filmskabere om deres arbejdsprocesser, deres tanker bag den højaktuelle fortælling og ikke mindst kærligheden til genrefilm.

Ølholm og Hviid fortalte samtidig om de to hovedrollers (Jacob Lohmann og Simon Sears) intense researchforløb og fysiske forberedelser for at blev forvandlet til to realistiske politibetjente.

'Shorta' - der er arabisk slang for politibetjent - handler om Jens og Mike, to vidt forskellige betjente ender som jaget vildt, da kaos bryder ud i en ghetto. Udover Jacob Lohmann og Simon Sears har filmen en stor rolle til debutanten Tarek Zayat.

’Shorta’ har biografpremiere den 8. oktober.