Cookie- og Privatlivspolitik

Ny stærk Biografklub Danmark sæson - 2020/21

Køb et medlemskab til 98 kr. og få halv pris på 10 udvalgte kvalitetsfilm! (sponsoreret)

Stem op!
21
Stem ned!
0
(reset)

Biografklub Danmark er i denne sæson ude med et nyt program fuld af stærke film. Med et medlemskab af Biografklub Danmark kan man se alle sæsonens 10 film til halv pris i biograferne, og med mere end 220.000 medlemmer i sæson 2019/20 er Biografklub Danmark et af landets største kulturfællesskaber.

Læs meget mere om fordelene ved at være medlem (bl.a. seks eksklusive forpremierer) på Biografklub Danmarks hjemmeside.

Nedenfor får du et overblik over Biografklub Danmark-filmene i den nye sæson:

Druk / Nordisk Film 1. Druk

Thomas Vinterberg samler drømmeholdet bag ’Jagten’ i nyt stærkt drama om glæden og meningen med livet – og alkohol. Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. ’Druk’ er et livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen overfor Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe. Thomas Vinterberg har tidligere stået bag store succeser som ’Kollektivet’, ’Jagten’ og ’Festen’.

Erna i krig / Scanbox 2. Erna i krig

Bevægende dansk drama fra 1. verdenskrig med en pragtpræstation af Trine Dyrholm.

Året er 1918 og Første Verdenskrig hæger ude i Europa. Tyskland er tvunget til at indkalde alle raske mænd og unge drenge til krigstjeneste, der også omfatter de dansksindede sønderjyder. Hjemme hos Erna vækker det stor bekymring, da hendes godtroende søn, Kalle, bliver indkaldt. Trods Ernas forsøg på at få sin søn kasseret indser hun snart, at hvis Kalle skal reddes, må hun selv følge med. Forklædt som menig soldat drager Erna i krig…

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz efter Erling Jepsens roman, og det bliver tredje gang Genz filmatiserer Jepsen efter ’Frygtelig Lykkelig’ og ’Undskyld jeg forstyrrer’. 

Lille sommerfugl 3. Lille sommerfugl

Søren Kragh-Jacobsen står bag dette hjertevarme komediedrama, der tager sit afsæt i et forsamlingshus. Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster har hovedrollerne i denne morsomme og varme kærlighedsfortælling fjernt fra storbyen.

Den stædige landmand og svineavler Ernst og hans livsledsager, Louise, inviterer til guldbryllup med både dansktopmusik og svingom. Men familien bærer på flere hemmeligheder, og Ernst gemmer på den største…

’Lille Sommerfugl’ er skrevet og instrueret af dansk films store humanist Søren Kragh-Jacobsen, der har skabt filmklassikere som ’Vil du se min smukke navne?’, ’Drengene fra Sankt Petri’ og ’Mifunes sidste sang’.  

Respect 4. Respect

’Respect’ er historien om den legendariske souldronning Aretha Franklins vej mod toppen. Den oscarvindende stjerne Jennifer Hudson spiller rollen og synger selv alle sangene – og hun ER Aretha Franklin. I filmen følger vi Franklin fra barndommen, hvor hun sang i sin fars kirkekor, til hendes vej som international superstjerne, hvor hun blev kendt som ”The Queen of Soul”.

’Respect’ er den bemærkelsesværdige sande historie om musikikonets rejse for at finde sin stemme. Aretha Franklin var selv dybt involveret i forberedelserne til filmen helt op til sin død i 2018. Franklin ønskede selv, at Jennifer Hudson skulle spille hende i den fascinerende historie. 

Smagen af sult 5. Smagen af sult

Mad og kærlighed er hovedingredienserne i Christoffer Boes kærlighedsdrama ’Smagen af sult’ med Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollerne.

Maggie og Carsten elsker hinanden, har to skønne børn og åbner deres egen gourmet restaurant, Malus. De vil ha’ det hele. Og har det hele. Næsten. For de mangler den forjættede Michelin-stjerne. I deres umættelige passion for livet og jagt efter den ultimative anerkendelse har de glemt, at livets måltider ikke er gratis.

Nikolaj Coster-Waldau har forberedt sig til rollen ved at gå i ’kokkelære’ hos den danske Michelin-restaurant Geranium. ’Smagen af sult’ er instrueret af de samme kræfter, der stod bag den seneste Afdeling Q-film ’Journal 64’.

Den gode spion 6. Den gode spion

Oscar-nominerede Benedict Cumberbatch spiller rollen som Greville Wynne – en forretningsmand, der lever et helt almindeligt liv i London med sin kone, Sheila, og deres søn.

I 1960 opsøges han af den britiske efterretningstjeneste på grund af sine mange forretningsrejser til Østeuropa. De rekrutterer Greville til at smugle tophemmelig information ud af Sovjetunionen for MI6 og CIA. Han møder sin russiske kilde, der går under navnet ’Ironbark’. Dette bliver begyndelsen på en ekstremt farlig mission og et ekstraordinært venskab.

’Den gode spion’ er baseret på den sande historie om ingeniøren og forretningsmanden, som fik afgørende betydning for at demontere det sovjetiske atomvåbenprogram og slutte Cubakrisen. 

Pagten 7. Pagten

Bille August står bag dette psykologiske drama med Birthe Neumann i rollen som Karen Blixen.

’Pagten’ tager sit udgangspunkt i historien om den unge digter Thorkild Bjørnvig og hans møde med den aldrende verdensstjerne Karen Blixen. Det bliver et fatalt møde mellem to mennesker, som er i hver deres ende af både livet og karrieren.

Bekendtskabet resulterer i en pagt, som kræver ufravigelig troskab fra Bjørnvigs side, mod at geniet Karen Blixen til gengæld tager ham under sine vinger. Thorkild Bjørnvig mødte Karen Blixen første gang i 1948 – han var 30 år, og hun var 63 år – og de knyttede et ganske særligt bånd. 

The Hight Note 8. The High Note

Vidunderlig feelgood film om kampen for at slå igennem i musikindustrien. Maggie Sherwood knokler som hårdtarbejdende personlig assistent for den succesrige sangerinde og verdensstjerne Grace Davis.

Maggie elsker musik og drømmer i virkeligheden om at slå igennem som musikproducer. Da hun endelig ser ud til at kunne virkeliggøre sin drøm, løber hun ind i udfordringer, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Maggie Sherwood spilles af den charmerende og skønne Dakota Johnson, der bl.a. er kendt for sin hovedrolle i ’Fifty Shades of Grey’-filmene. 

The Father 9. The Father

Et hjerteskærende drama med Oscar-vinderne Anthony Hopkins og Olivia Colman i absolut topform. Anthony er en kultiveret mand. Han lytter til opera, spiller klassisk musik og læser stor litteratur. Men Anthony har Alzheimers, og det skaber store udfordringer for hans omsorgsfulde datter.

Hun forsøger at gøre tilværelsen så god som muligt for sin far ved at lade ham blive i sine vante omgivelser. Anthony skræmmer imidlertid alle sine hjemmeplejere væk, og efterhånden som hans greb om virkeligheden smuldrer, bliver Anne nødt til at træffe et svært valg – for sig selv og for sin far.

’The Father’ er baseret på det prisvindende og populære teaterstykke af Florian Zeller, som også har instrueret filmen. 

Hvor kragerne vender 10. Hvor kragerne vender

Et fremragende og humoristisk familiedrama om at vende hjem til sit barndomshjem. Den unge forfatter Laura har lagt afstand til sin familie på landet for at slå sig ned i København og leve et kunstnerisk bohemeliv.

Da hun vender tilbage til sin hjemstavn for at deltage i sin brors bryllup, indser hun, at han er ved at gifte sig med hendes værste barndomsfjende, Catrine. Det går op for Laura, at Catrine har overtaget hendes plads i familien – en plads, Laura nu inderligt ønsker at få tilbage.

Filmen er Lisa Jespersens første spillefilm som både instruktør og manuskriptforfatter.  

Alle de 10 film indgår i Biografklub Danmarks sæson 2020/21 og kan med et medlemskab ses til halv pris i alle landets biografer. Køb medlemskab her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.