Cookie- og Privatlivspolitik

Første klip fra ny 2. verdenskrigsfilm varsler om en mørk tid for Danmark - og en rebelsk frihedskæmper

Vores mand i Amerika - den utrolige historie om Henrik Kauffmann

Stem op!
50
Stem ned!
0
(reset)

For at markere 75-årsdagen for Danmarks befrielse, er det første klip fra det kommende danske 2. verdenskrigsdrama Vores Mand i Amerika udkommet. Traileren er også ude - se den her.

Christina Rosendahls film handler om den danske ambassadør i Washington, Henrik Kauffmann, der nægter at føje de tyske besættelseskrav. Han udarbejder en rebelsk plan, der skal give den danske befolkning deres frihed tilbage.

I det nye klip annoncerer Kauffmann i sin landsdækkende amerikanske radiotale d. 9 april 1940, at han ikke længere vil tage imod ordre fra den danske regering, da de ikke handler af fri vilje. Hermed gør han det altså klart, at han kæmper for Danmarks frihed (se klippet øverst). 

'Vores Mand i Amerika' er baseret på den virkelige Henrik Kauffmanns handlinger under 2. verdenskrig, som fik stor betydning for Danmark under og efter krigen. Han var den første fra det officielle Danmark, der fra starten undsagde den danske regerings politik.

Ulrich Thomsen spiller Henrik Kauffmann og irsk-fødte Denise Gough spiller hustruen, Charlotte. De har bl.a. følgeskab af Mikkel Boe Følsgaard som advokaten Povl Bang-Jensen og Zoë Tapper som Charlottes søster, Zilla samt Henry Goodman i en rollen som præsident Franklin D. Roosevelt.

'Vores Mand i Amerika' afventer premieredato, men forventes at udkomme i 2020.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.