Cookie- og Privatlivspolitik

Harley Quinn: Fra Jokerens kæreste til sin egen superstjerne!

Den elskede karakter er biografaktuel i 'Birds of Prey' (sponsoreret)

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Margot Robbie er lige nu aktuel i rollen som fanfavoritten Harley Quinn i superhelte-braget Birds of Prey, hvor hun slår sig sammen med andre af DCs anti-helte som Huntress og Black Canary.

Find billetter til Birds of Prey her:

Men hvordan gik hun fra at være en Batman-skurk til at blive en decideret superstjernem med sin egen film? Vi ser på Harley Quinns historie. Se den også i videoen øverst.

1. Karakteren er skabt af Paul Dini og Bruce Timm, hvor hun for første gang optrådte i episoden 'Joker's Favor' fra 'Batman: The Animated Series' i september 1992.

2. Hun oplevede stor popularitet og året efter i 1993 kom hun med i tegneserien 'The Batman Adventures #12', hvor hun sammen med Poision Ivy gik op imod Batgirl.

3. Hendes rigtige navn er Harleen Frances Quinzel, og hun arbejdede som psykiater på Gotham Arkham Asylum, hvor Jokeren var patient.

4. Harley Quinn er et ordspil over navnet Harlequin, der er en del af den italienske maskekomedie commedia dell’arte.

5. Karakteren optræder ofte som Jokerens medhjælper og elsker, men har i senere tid sprunget ud som biseksuel med Poison Ivy som kæreste.

6. Harley Quinn har figureret med Batman-fjenderne Catwoman og Poison Ivy i gruppen Gotham City Sirens. En filmatisering af den gruppe har også været på tale med Margot Robbie som Harley Quinn.

7. Harley Quinn er også en del af superskurkegruppen Suicide Squad, hvor hun for første gang kunne ses på spillefilm i actionfilmen af samme navn i 2014.

8. Margot Robbie blev dermed den første skuespiller til at personificere Harley Quinn i en live-action spillefilm - en præstation som skaber Paul Dini har kaldt perfekt.

9. I tegneserien har hun for nylig forladt Jokeren og optræder som en slags antihelt – en handlingståd, som Birds of Prey også tager op. Harley Quinn har i tegneserien været et on-and-off medlem af gruppen Birds of Prey, der blev skabt i 1996. 

10. Birds of Prey består stort set kun af kvindelige medlemmer, herunder bl.a. Batgirl, Black Canary, Huntress, Catwoman og Poison Ivy.

11. I 2019 fik hun sin egen animations tv-serie, der blot hedder 'Harley Quinn'. 

12. Harley Quinn danner i 'Birds of Prey' fortrop, og filmen cementerer i den grad karakterens rejse fra Jokerens kæreste til at være superstjernen i sin egen spillefilm.

Birds of Prey kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter