Cookie- og Privatlivspolitik

Blandt de bedste bøger i 2007: Bestseller filmatiseret med dobbelt dansk islæt

Se traileren til premiereaktuelle 'Ud og stjæle heste'

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Dramaet Ud og stjæle heste er premiereaktuel i biograferne, og filmen er baseret på en bog af forfatteren Per Petterson, der har gået sin sejrsgang verden over. Således er den oversat til 47 sprog og har solgt i 1 mio. eksemplarer.

Se traileren øverst og se spilletider herunder:

I 2007 kårede New York Times Book Review og Time Magazine romanen til en af årets fem bedste bøger, og det er det rygstød, filmen nu kommer i biografen med.

Der er tale om en vaskeægte skandinavisk samproduktion med den norske instruktør Hans Petter Moland bag kameraet, den svenske superstjerne Stellan Skarsgård i den ene hovedrolle og danske Danica Curcic spiller ligeledes en fremtrædende rolle.

Filmen følger den aldrende Trond, der glæder sig til at fejre nytår alene i en hytte i Norge, da han støder ind i en mand, som han kendte for 50 år siden.

Trond mindes dén sommer, hvor alting ændrede sig, og hvor han mødte sin livsudkårende kvinde, men som hans far også havde udset sig til sin hustru.

Filmen er fotograferet af danske Rasmus Videbæk, der modtog en Sølvbjørn på Berlinalen i 2019 for dramaets filmkunstneriske fornyelse.

Ud og stjæle heste er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter