Cookie- og Privatlivspolitik

Trailerpremiere: Ny film hylder de tykke kvinder!

Første kig på dokumentaren ’Fat Front’

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Slut med skam og udskældning, det er tid til at acceptere sig selv uanset form og størrelse! Sådan lyder budskabet i den kommende dokumentarfilm Fat Front - der i dag har fået trailerpemiere.

Instruktørparret Louise Detlefsen og Louise Unmack Kjeldsen står bag filmen, der er del af den ny-feministiske bølge 'Fat Front', der vinder stigende indpas i den vestlige verden og har kampen for kropspositivisme som frontbanner.

Målet er at gøre op med den skadende slankekultur og forestillingen om, at ekstra kilo er lig med at være doven og utiltrækkende.

Dokumentaren følger fire tykke, skandinaviske kvinder, der hele livet forgæves har kæmpet for at komme ned i vægt, men nu har de fået nok. Sammen vil de nu arbejde for respekt, ligeværd og et bedre selvværd - og ikke mindst generobre ordet ’tyk’!

Det er altså ikke diskussionen om sundhed, der kommer til at være i fokus, men snarere selvaccept. Detlefsen og Kjeldsen står altså til at levere en højaktuel film, der sætter en vigtig debat på dagsordenen.

Instruktøren Louise Detlefsen fortæller i den anledning til kino.dk:
"Den her film er vigtig, fordi der er et oprør i gang, som er relevant for alle, der har et forhold til sin egen krop. Den handler jo om de her kvinder, der før har gået og skammet sig enkeltvis, og som nu går ud af det her skam-fængsel, og siger: "vi er tykke!" Så den handler ikke kun om oprør, men også om at være stolt af sig selv og blive frigjort. Det handler om livsglæde og livsenergi, og det er også en venindefilm."

Fat Front får premiere den 10. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.